Hyppää sisältöön

Kesätyöntekijät tulevat – kemian alojen uusi maksuton esihenkilöiden ja työnopastajien verkkokoulutus on nyt julkaistu!

Oletko sinä työpaikallasi työnopastajana tai esihenkilönä ja etsitte hyvää yhteistä koulutusta, josta voisi löytää tietoa ja saada ideoita perehdyttämiseen ja opastamiseen? Mikäli teillä ei vielä sellaista ole tai haluatte täydennystä nykyiseen koulutukseenne, meillä on tarjolla maksuton verkkokoulutus, johon voitte osallistua teille sopivampana aikana. Koulutuksen ovat tuottaneet työehtosopimusosapuolet Kemianteollisuus ry, Ammattiliitto Pro ry ja Teollisuusliitto ry ja koulutus katsotaan liittojen järjestämäksi yhteiseksi koulutukseksi.

Työehtosopimusosapuolet sopivat edellisissä työehtosopimusneuvotteluissa alan työpaikkojen käyttöön tuotettavasta verkkopohjaisesta koulutuskokonaisuudesta. Koulutus on suunnattu työpaikan esihenkilöille ja opastajille työturvallisuuslain 14 §:n mukaisesta riittävästä perehdyttämisestä ja opastamisesta työhön.

Noin tunnin kestävä koulutuskokonaisuus pitää sisällään opastussuunnitelman laatimisen, työn opastamisen ja sekä opastettavan osaamisen varmistamisen ja arvioinnin. Koulutus on mahdollista käydä yksin tai esimerkiksi siten, että työnopastaja tai työnopastajat ja esihenkilö käyvät sen yhdessä. Koulutuksessa on toiminnallisuutta, videoita ja erilaisia tehtäviä, jotka auttavat asian kertaamisessa. Kurssin päätteeksi suorituksesta voi tulostaa todistuksen ja koulutuksen voi vapaasti myös kerrata, vaikka vuoden päästä uudelleen.

Toivomme, että koulutus herättelee pohtimaan työnopastuksen merkitystä, uuden työntekijän vastaanottamista ja opastuksen eri vaiheita, jotta uudet työntekijät pääsevät hyvään alkuun työssään. Esihenkilö tietää koulutuksen jälkeen, mitä tarkoittaa työturvallisuuslain edellyttämä perehdytys ja opastaminen ja ymmärtää oman vastuunsa. Tärkeää on myös huolehtia siitä, että työnopastajan työ on mielekästä ja siihen koulutuksesta löytyy myös hyviä vinkkejä.

Koulutuksen löydät täältä: https://www.yhteistakemiaa.fi/verkkokoulutus-perehdyttamisesta/!