Hyppää sisältöön

Kesäkemiaa: Uusille urille Kilpilahdessa

Tapaan Kilpilahdessa Borealiksen tehtaalla 26-vuotiaan Robin Dahlbergin. Automaatioasentajaksi ammattikoulusta valmistunut Robin on vaihtanut alaa ja opiskelee nyt Edupolissa prosessinhoitajaksi. Alan vaihtaminen vaatii paljon motivaatiota ja tekemästään työstä täytyy innostua aidosti.

-”Jos joku olisi kertonut kun olin 15 että tällainen mahdollisuus on, niin olisin valinnut alan ammattikoulussa jo silloin”, Robin toteaa. Tuplatutkinnosta on hyötyä ja se mahdollistaa monenlaisten töiden tekemiseen. Alanvaihtajat sitoutuvat työhön tiukasti ja opintoja tehdään selkeä tavoite mielessä, tämän vahvistaa myös Robin: ”Ei sitä huvikseen lähde uudestaan koulun penkille.”

Kilpilahden teollisuuspuistossa on tusinan verran yrityksiä, joista Borealis Polymers on yksi. Borealiksen valmistamat polyeteeni- ja polypropeenimuovit menevät pääasiassa putkituotteisiin, teräsputken päällystykseen, pakkauksiin sekä kaapelituotteisiin. Suomessa Borealis Polymers työllistää noin 900 henkeä.

Kilpilahdessa monilla on pitkiä työuria ja Robinille se on kannustin: ”Täytyy olla hyvä homma jos jaksaa tehdä 20-30 vuotta.” Hän myöntääkin, että toivoo tulevaisuudessa työllistyvänsä Kilpilahteen: ”Kiinnostava työympäristö, vuorotyö ja lyhyt työmatka Porvoosta”, Robin listaa.

Nuorille osaajille on paljon kysyntää, Robin kertoo kesätyötä hakiessaan päässeensä haastatteluun 3 eri työpaikkaan. Kilpilahdessa tarvitaan osaajia myös tulevaisuudessa, mikä lupaa hyvää Robinin suunnitelmalle työllistyä mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen.

Lisätietoja

Kesäkemiaa-juttusarjassa haastatellaan Kemianteollisuuden jäsenyritysten kesätyöntekijöitä ja tehdään tunnetuksi niin yrityksiä kuin erilaisia urapolkujakin. Juttusarjaan kesätyöntekijöitä haastattelee Kemianteollisuuden kesäkatalyytti Eveliina Kunttu.