Hyppää sisältöön

Kesäkemiaa: Kykylaaksosta kesätöihin Kiillolle

”Biotuotepuoli on nouseva ala”, toteaa Oskari Mäkelä napakasti ja hymähtää päälle kysymykselle ”Miksi juuri kemianteollisuus?”.

Tulevaisuuden alan opiskelupaikakseen valinnut Oskari Mäkelä opiskelee biotuote- ja prosessitekniikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa ensimmäistä vuotta. ”En ollut varma siitä, mitä isona haluaisin tehdä, joten perehdyin erilaisiin aloihin ammattikorkeakouluun hakiessani”, ensimmäisellä yrittämällä alaa opiskelemaan päässyt Mäkelä sanoo.

 

Tänä kesänä Mäkelä työskentelee Kiilto Oy:n lähettämössä Lempäälässä. ”Tämä on samalla ensimmäinen koulutukseeni kuuluva kahdeksan viikon harjoittelujakso”, Mäkelä sanoo. Biotuote- ja prosessitekniikan koulutusohjelmaan sisältyy kolme kahdeksan viikon harjoittelua. Trukkia Mäkelä on ajanut ennenkin ja kesätyö lähettämössä sujuukin kuin vanhalta tekijältä. ”Kiillolla on ollut kiva olla töissä, kun on päässyt näkemään oman alan yrityksen arkea ja hyödyntämään jo osaamaani”, Mäkelä jatkaa. ”Arvostin Kiiltoa yrityksenä jo ennen kesätöitäni ja niin lyhyt työmatka kuin sopivat työvuorot tekevät työstä mielekästä”, erityisesti perheyrityspuolta Kiillossa arvostava Mäkelä toteaa.

 

 

Kiillolle Oskari Mäkelä ei suinkaan päätynyt sattumalta. Opintojen osana yhdellä opintojaksolla Mäkelä oli mukana Tampereen ammattikorkeakoulun Kykylaakso projektissa. ”Perustimme opintojaksolla virtuaaliyrityksen opiskelukavereideni kanssa. Kiilto oli yrityspuolen sparraajamme, ja kehitimmekin liikeideaamme Kiillon pohjalta. Biohajoava liima oli lopputuotteemme”, Mäkelä hehkuttaa.

 

Tulevaisuus on Mäkelällä vielä auki. Opintojen edetessä on hän ajatellut suuntautua metsän puolelle. ”Haluaisin olla tuotekehitysinsinöörinä jossain yrityksessä ja päästä hyödyntämään koulutustani.” ”Kemianteollisuuden yritykset voivat ehdottomasti olla tulevaisuudessakin työnantajani”, Mäkelä jatkaa. ”Saan Kiillolta harjoittelusta hyviä virikkeitä opiskeluun”, syksyllä taas koulunpenkille palaava Mäkelä sanoo innostuneena.

 


 

Osana Kesäkemiaa-juttusarjaa kysymme kaikilta haastatelluilta kesätyöntekijöiltä Responsible Care -vastuullisuusohjelman 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi mikä on haastateltavien vastuullinen valinta tänään. Vastuullisuus on valintoja niin työssä kuin kuluttajana kuin kotona arjessakin. #vastuullinenvalintani

 

”No kyllä se varmaan olisi se, että ensimmäinen kesätyöviikko ajettiin työkavereiden kanssa letkassa Hervannasta töihin. Nykyään kuljetaan kimppakyydillä ja vaihdetaan samalla kuulumiset, joita ei oikein trukissa istuessa voi vaihtaa”, Mäkelä toteaa, kun kuulee kysymyksen.

 

Kuvat: Kemianteollisuuden kesätyöntekijä Anni Hautala

Lisätietoja

Kesäkemiaa-juttusarjassa haastatellaan Kemianteollisuuden jäsenyritysten kesätyöntekijöitä ja tehdään tunnetuksi niin yrityksiä kuin erilaisia urapolkujakin.