Hyppää sisältöön

Kesäkemiaa: Kesä maalin maailmassa

Tikkurila Oy:n tuotannossa tuoksuu maali, kun kävelemme maalikoneen viertä tutustumaan kesätyöntekijä Vili Ojalan päivään. Räpsin kuvia ja pelkään maaliroiskeita. Vili on sähkötekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa ja toista kesää töissä Tikkurilan maalitehtaalla. ”Ensimmäisenä kesänä näin maalia vain purkeissa, olin töissä pakkaamossa. Tänä vuonna olen täyttökoneella”, Vili kertaa.

Tulevaisuuden suunnitelmia Ojala on tehnyt myös, ensin kandidaatin työ valmiiksi ja sitten kohti maisterivaiheen erikoistumisopintoja. Oman alan työt ovat toistaiseksi olleet kiven alla, mutta ensimmäinen työkokemus viitoittaisi tietä myös tulevaisuuden opintovalintoihin: ”En ole vielä päässyt oman alan töihin, niin en oikein tiedä että mihin kannattaisi suuntautua. Maisterivaiheessa on miljoona eri vaihtoehtoa.”

Ojala keksi hakea Tikkurilalle siskonsa vinkkaamana. Keväällä kesätyöpaikkaa pohtiessaan Ojala haki Tikkurilaan, koska tykkäsi työporukasta ja työtehtävistä. Toinen kesä on vierähtänyt nopeasti ja Ojala saa edistettyä myös opintojaan työssäoppimisen kurssin verran kesän aikana. ”Kirjoitan raportteja työstä ja olen tutustunut tehtaan robotteihin, mulla on automaatio sivuaineena niin osuu silleen hyvin yhteen.” Muitakin hyötyjä Ojala on huomannut: ”Kyllä tässä tulee maalit tutuiksi. Jos ikinä teen remonttia, niin tiedän mitä maaleja mihinkin kannattaa käyttää.”

Lisätietoja

Kesäkemiaa-juttusarjassa haastatellaan Kemianteollisuuden jäsenyritysten kesätyöntekijöitä ja tehdään tunnetuksi niin yrityksiä kuin erilaisia urapolkujakin. Juttusarjaan kesätyöntekijöitä haastattelee Kemianteollisuuden kesäkatalyytti Eveliina Kunttu.