Hyppää sisältöön

Nestori Lautanala: Kesäkatalyytin blogi #1 – Mitä sopii odottaa?

Pääsen tänä kesänä näkemään kemian alaa läheltä todella mielenkiintoisesta kulmasta. Käynnissä olevat hallitusneuvottelut, eurovaalit ja syksylle ajoittuvat työehtosopimusneuvottelut ovat tämän kesän ja ensi syksyn polttavia puheenaiheita vientiteollisuuden ja elinkeinoelämän piirissä. Lisäksi Porin SuomiAreena tarjoaa haasteita ja kehittymismahdollisuuksia koko kemian alan parhaassa kesätyöpestissä. Ajoitukseni on siis loistava!

Olen seurannut Kemianteollisuus ry:tä ja koko kemian alaa jo pitkään varsin läheltä. Nuorisopaneelin jäsenenä ja myöhemmin paneelin vastuuvetäjänä olen ehtinyt oppia todella paljon alasta ja tehdä havaintoja alan toimintatavoista. Fuksikampanjaa tehdessäni opin paljon yritysyhteistyöstä ja sen järjestämisestä sekä erilaisten kemian alan yritysten haasteista, nykytilasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tänä kesänä pääsen näkemään kemian alaa vielä entistäkin lähempää kesäkatalyyttina. Päällimmäisenä tunteena minulla on innostus ja halu oppia lisää!

Ensimmäisen kerran kuulin kesäkatalyytin työstä, kun ensimmäistä kesäkatalyyttia haettiin kaksi vuotta sitten. Kemian ala ja koko teollisuus tuntui silloin todella mielenkiintoiselta, mutta samalla uudelta ja tuntemattomalta. Ajattelin tuolloin, että ehkä muutaman vuoden päästä voisi olla minun vuoroni. Voin ilokseni todeta, että vuoroni tuli nopeammin kuin tuolloin osasin odottaa.

Se, että opiskelen informaatioverkostojen koulutusohjelmassa Aalto-yliopistossa ei ole aivan tyypillistä kemian alalla. Opintoihini kuuluvat tietotekniikan opinnot eivät tänä kesänä ole minulle olennaisessa asemassa työtehtävieni hoitamisessa, mutta koulutukseeni kuuluvat monialaiset opinnot viestinnästä talouteen ovat jo ensimmäisten päivien aikana osoittautuneet hyödyllisiksi.

Tänä kesänä minulla on työskentelyssäni useampi painopiste: Heti valintojen julkistamisen yhteydessä minulle kerrottiin, että saan paljon vastuuta Kemianteollisuus ry:n SuomiAreenan sisällön järjestelyissä ja toteutuksessa. Lisäksi olen mukana toteuttamassa selvitystä digitaalisista valmiuksista kemian alalla. Täällä riittää mielenkiintoisia tehtäviä minulle varmasti koko kesäksi. 

Uskon, että kesä tarjoaa minulle oppimisen mahdollisuuksia ja kokemuksia. Pääsen tutustumaan kemian alan yrityksiin ja työpaikkoihin, joiden toimintaedellytyksistä Kemianteollisuus ry pyrkii pitämään huolta. Erityisesti tältä kesältä odotan, että pääsen tekemään töitä mahtavassa seurassa ja näkemään, mitä innovatiivisuus, elinikäinen oppiminen ja digitalisaatio oikeasti tarkoittavat alan yrityksille.

Nestori Lautanala

Kesäkatalyytti, viestinnän ja vaikuttamisen harjoittelija