Hyppää sisältöön

Kenkä- ja nahkateollisuuden työntekijöille neuvottelutulos

Kenkä ja nahkateollisuus ja Teollisuusliitto ovat 20.12.2017 saavuttaneet neuvottelutuloksen työntekijöiden työehtosopimuksesta.

Neuvottelutulos noudattelee pääkohdiltaan aikaisemmin saavutettuja muiden kemian alojen sopimuksia. Kenkä- ja nahkateollisuuden työehtosopimuksen piiriin kuuluu noin 1 000 työntekijää. Kenkä- ja nahkateollisuus ry on Kemianteollisuus ry:n jäsenjärjestö.

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry
Juha Teerimäki,
johtava lakimies, Työelämä, puh. 043 850 0928, juha.teerimaki@kemianteollisuus.fi

 

Kemia – osa hyvää elämää

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.