Hyppää sisältöön

Kemisti Jani Rahkilalle Åbo Akademin alumnien tutkijapalkinto

Åbo Akademin orgaanisen kemian laboratoriossa tohtorikoulutettavana työskentelevä Rahkila on nuoreen ikäänsä nähden ehtinyt jo paljon. Rahkila on tuottelias tutkija, kirjoittaja, nuorempien tutkijoiden ohjaaja ja patentin hakija. Rahkilalle myönnettiin Åbo Akademin alumniyhdistyksen, Akademiföreningen Åbo Akademikerin tutkijapalkinto.

Kokkolassa vuonna 1987 syntynyt Jani Rahkila suoritti filosofian maisterin tutkinnon Åbo Akademissa vuonna 2012. Hänen pro gradu-työnsä palkittiin Suomalaisten kemistien seuran Nuorten tutkijain tunnustuspalkinnolla.

Tohtorityössään Åbo Akademin orgaanisen kemian laboratoriossa Rahkila kehittää työkaluja, joilla voidaan tutkia immuunistimuloivien sokerimolekyylien vuorovaikutusta biologisten järjestelmien kanssa. Tähän tarkoitukseen hän kehittää myös uusia sokerimolekyylejä. Näillä näkymin Rahkila väittelee tohtoriksi keväällä 2017. 

Jani Rahkila on hyvin tuottelias tutkija. Hän on jo julkaissut tarkastettuja tieteellisisä artikkeleita ja osallistunut kolmen kirjaluvun kirjoittamiseen. Hän on mukana patenttihakemuksessa, mikä on Åbo Akademin tiedotteen mukaan tohtorikoulutettavalle ainutlaatuista. Hän on myös aktiivisesti ohjannut nuorempia opiskelijoita ja vierailevia tutkijoita. Rahkilan ohjaaja, professori Reko Leino kuvailee Åbo Akademin tiedotteessa Rahkilaa yhdeksi lahjakkaimmista nuorista tutkijoista. 

Rahkilalle 30.1.2016 myönnetty Åbo Akademin alumniyhdistys Akademiföreningen Åbo Akademikerin tutkijapalkinto on 5 000 euroa. 

Lue Åbo Akademin tiedote 1.2.2016 

Valokuva: Åbo Akademi