Hyppää sisältöön

Kemira ehdolla EU:n Sustainable Energy Award 2016 -palkinnon saajaksi

Kemiran toimipaikka Ruotsin Helsingborgissa on ehdolla Euroopan Unionin Sustainable Energy Award 2016 -palkinnon saajaksi. Valintaperusteena on toimipaikalla toteutettu teollinen symbioosi, joka mahdollistaa valmistusprosesseista talteenotetun energian hyödyntämisen ja jakamisen.

Kemiran Helsingborgin toimipaikka operoi teollisuuspuistoa, jossa toimivat 20 yritystä tekevät yhteistyötä käyttääkseen resursseja tehokkaammin, vähentääkseen kustannuksia ja minimoidakseen ympäristövaikutuksia. Yritykset toimivat kemian, elintarviketeollisuuden, logistiikan ja palveluiden aloilla. Kaikki yritykset tekevät keskinäistä yhteistyötä energian, materiaalien, välineiden, logistiikan, infrastruktuurin ja palveluiden kanssa.

Tärkeä osa teollista symbioosia on Kemiran prosesseista talteenotetun energian jakaminen. Vuosittain talteen otettavalla energialla korvataan Kemiran, muiden teollisuuspuiston yritysten ja Helsingborgin kaupungin primäärien polttoaineiden käyttöä. Tämä energia, 600 Gwh, muodostaa perustan koko Helsingborgin kaupungin kaukolämpöverkolle ja tuottaa kolmanneksen sen energian tarpeesta.

Kemiran talteenotettu energia tuotetaan lämpöä vapauttavan eksotermisen reaktion avulla ja talteenottamalla lämpöä tuotantoprosessista – siitä ei aiheudu lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

EU Sustainable Energy Award -palkinto jaetaan energiatehokkuutta ja uudelleenkäyttöä edistävälle innovaatiolle. Voittajat julkistetaan Brysselissä 14.6.2016 osana EU:n kestävän energian viikkoa (Sustainable Energy week, EUSEW). 

Lue Kemiran tiedote 4.5.2016.