Hyppää sisältöön

Kemianteollisuus yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa

Aalto-yliopiston IDBM-ohjelman opiskelijaryhmä on saanut tehtäväkseen konseptoida uusia yhteistoimintamuotoja kemianteollisuuden vetovoiman lisäämiseksi nuorten keskuudessa. IDBM-ohjelma kokoaa tekniikan, talouden ja taiteen opiskelijat yhteisiin projekteihin.

Kemianteollisuus ry on yksi kahdestatoista toimeksiantajasta ja yhteistyökumppanista Aalto-yliopiston IDBM-kurssilla (International Design Business Management). Kurssi on osa IDBM-maisteriohjelmaa, joka kokoaa yhteen tekniikan, talouden ja taiteen opiskelijat luomaan uusia konsepteja, liiketoimintamalleja ja tuotteita.Toimeksiantoja toteutetaan kansainvälisissä opiskelijaryhmissä. 

Kemianteollisuuden toimeksiantoa työstävän ryhmän jäsenet tulevat Suomesta, Intiasta ja Kiinasta. Ryhmän tehtävänä on konseptoida uudenlaisia yhteistyömuotoja ja toimintatapoja, joiden avulla lisätään nuorten ja kemian alan yritysten vuorovaikutusta. Tavoitteena on tehdä kemian alaa tunnetuksi nuorille vastuullisena ja merkityksellistä työtä tarjoavana toimialana.

Projektia ohjaa KT ry:n koulutusvaliokunnan ja työmarkkinavaliokunnan jäsenistä koostuva ohjausryhmä, ja se on osa liiton Kemianteollisuus 2020-ohjelmaa. Yhteistyö aloitettiin vuoden 2012 lopulla ja se jatkuu koko lukuvuoden.