Hyppää sisältöön

Kemianteollisuus ry hakee nuorempaa vastuullisuusasiantuntijaa

Sinulta löytyy rohkeaa ja positiivista homma hoituu -asennetta, luonnontieteellistä osaamista ja analyyttisyyttä. Olet valmis oppimaan ja tekemään sujuvaa edunvalvontatyötä suomalaisessa ja EU-toimintaympäristössä, olet valmis matkustamaan ja olet hyvä viestimään. Jos nämä määritelmät istuvat sinuun, saatat olla uusi tiimikaverimme!

Vastaat kemianteollisuuden omaehtoisesta, koko toimialan kattavasta Responsible Care -vastuullisuusohjelmasta. Keräät ja analysoit raportoitavat tiedot ja vastaat ohjelman vuosiraportoinnista, kehittämisestä, viestinnästä ja mukaan innostamisesta. Työhösi kuuluvat myös viestiminen ja jäsenistömme osaamista kehittävien tapahtumien järjestäminen. Toimit myös työryhmien asiantuntijasihteerinä, ja edistät osana muuta tiimiämme toimialamme kiertotaloutta, hiilineutraaliutta ja luontopositiivisuutta.

Tehtävä on vakituinen, ja se alkaa sopimuksen mukaan tammikuussa 2024.  

Tehtävässä onnistuminen edellyttää 

  • tehtävään soveltuvaa teknillistä korkeakoulututkintoa, 
  • yritysvastuun ja sen vaatimusten ja raportoinnin tuntemusta tai ymmärrystä ja kokemusta teollisuuden prosesseista, 
  • hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja suomeksi ja englanniksi, 
  • aktiivista ja oma-aloitteista otetta työhön,  
  • positiivista palveluasennetta, kykyä inspiroida ja sitouttaa muita. 

Arvostamme  

  • yritystoiminnan ymmärrystä ja kykyä linkittää asiat osaksi laajoja kokonaisuuksia, 
  • vastuullisuusraportointityökalujen ja -ohjeistojen sekä ohjelmistojen tuntemusta. 

Kemianteollisuus ry on palkittu useaan kertaan Suomen innostavimpien työpaikkojen kärkisijoilla alle 100 henkilön organisaatioiden sarjassa. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen, merkityksellisen ja vastuullisen tehtävän erinomaisessa työporukassa. Toimistomme on Helsingissä, osoitteessa Eteläranta 10. Olet olennainen osa Vastuullisuus-tiimiä ja teet yhteistyötä viestinnän kanssa. 

Innostuitko? Lähetä hakemuksesi palkkatoivomuksineen 15.11. mennessä osoitteeseen rekry@kemianteollisuus.fi. Merkitse hakemusviestin otsikoksi ”vastuullisuusasiantuntija”. Aloitamme haastattelut jo ennen hakuajan päättymistä. 

Lisätiedot: Vastuullisuus-tiimin johtaja Sami Nikander, sami.nikander@kemianteollisuus.fi, puh. 040 567 4413 Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on yli 350 jäsenyritystä sekä 14 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä. 

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus Suomen teollisuustuotannosta ja teollisuuden tavaraviennistä on noin viidennes. Kemianteollisuus työllistää Suomessa suoraan noin 35 000 henkilöä.   

Luontopositiivinen Hiilineutraali kemia 2045 -tavoite on osa kemianteollisuuden omaehtoista Responsible Care -vastuullisuusohjelmaa, jolla on tehty vastuullisuustyötä suomalaisissa kemian yrityksissä jo yli 30 vuotta. Lue lisää www.responsiblecare.fi