Hyppää sisältöön

Kemianteollisuus pestaa TTT-harjoittelijoita kesäksi – innostamme muitakin samaan

Kemianteollisuus ry palkkaa yhteensä kolme Tutustu työelämään ja tienaa-harjoittelijaa kesällä 2021. Laura, Antti ja Nikolai ovat innoissaan tulevasta harjoittelusta. Kemianteollisuudessa nuoria odotetaan jo innolla.

Kemianteollisuus ry päätti kesäksi 2021 palkata paitsi kesäkatalyytin Miika Valtosen, myös kolme Tutustu työelämään ja tienaa-harjoittelijaa. He ovat Laura Tuikka, Antti Partanen ja Nikolai Hedberg.

– Koemme tärkeäksi palkata nuoria lupaavia osaajia ja antaa heille ensikosketus kemianteollisuuteen. Korona-aika asettaa tietenkin omat rajoitteensa, mutta emme halua sen estää hyviä asioita tapahtumasta. Laura, Antti ja Nikolai työskentelevät tiiviissä yhteistyössä lähinnä Työelämä- ja Vastuullisuus-tiimien kanssa. Meillä on jo ajatuksia, mitä he pääsevät tekemään, sanoo johtava asiantuntija, Osaaminen ja vetovoima Anni Siltanen.

Työelämä-tiimin asiantuntija Auli Piiparinen rohkaisee myös muita järjestöjä ja yrityksiä palkkaamaan harjoittelijoita.

– Tutustu työelämään ja tienaa-harjoittelijat ovat myös kahden viikon kesätyöntekijöitä. On tärkeää, että harjoittelijoille annetaan oikeankokoisia töitä, ollaan läsnä, kerrotaan alasta ja yrityksestä. Mikä mahdollisuus toivottaa nuori tervetulleeksi alalle, josta voi tulla merkittävä osa myös tulevaisuuden työelämää. Meillä kemianteollisuudessa on tarjolla maailmaa muuttavia töitä, jotka haluamme nuorten löytävän. 

– Nuoria kiinnostaa ilmasto ja vastuullisuus, ja moni heistä pohtii mitä konkreettista voisi tehdä kestävämmän yhteiskunnan aikaansaamiseksi. Kemianteollisuudessa tähän konkretiaan on hyvät mahdollisuudet, Vastuullisuus-tiimin asiantuntija Alexandra Peth pohtii.

Harjoitteluun tulevat nuoret esittäytyvät lyhyesti:

”Moi! Olen Laura Tuikka, 15-vuotias nuori Muuramesta. Olen utelias, luova ja innokas partiolainen, jonka sydän sykkii erityisesti tanssille, musiikille ja maailman muuttamiselle.”

 ———-
”Moikka! Olen Antti Partanen, 16-vuotias tuusulalainen nuori, joka on Tutustu työelämään ja tienaa harjoittelussa työelämätiimissä 2 viikkoa (7.6.-18.6.). Olen iloinen, positiivinen ja aktiivinen nuori. Aloitan syksyllä lukion ja harrastuksiini kuuluu kavereiden kanssa oleminen, pelaaminen sekä liikunta.

Kesäharjoittelua odotan innolla! Mieluisinta kesätöissä on oman rahan hankkimisen lisäksi erilaisten ihmisten tapaaminen ja uusien kokemuksien saaminen. Toivon, että saan täällä älyttömän paljon uusia kokemuksia työelämästä ja kemianteollisuuden alasta. Olisi hienoa, jos pääsisi myös tutustumaan yrityksiin.

Olen innoissani, että sain kesätöitä, koska se ei tämän kevään myötä ollut todellakaan itsestäänselvyys. Kesällä aion myös lomailla ja rentoutua.”
———–
”Olen Nikolai Hedberg. Asun Brysselissä ja käyn Eurooppakoulua. Koulussa lempiaineitani ovat matematiikka ja luonnontieteet. Harrastan jalkapalloa ja kestävyysjuoksua. Nähdään elokuussa.”