Hyppää sisältöön

Kemianteollisuus: Osaamiseen ja tutkimukseen panostaminen oikea askel

Kemianteollisuus pitää hallituksen panostuksia osaamiseen ja tutkimukseen oikeansuuntaisina. Aiemmista lupauksista kiinni pitäminen vakauttaa toimintaympäristöä ja pienentää poliittista riskiä.

Hallitus päätti puoliväliriihessä ammatillisen koulutuksen uudistamisen eteenpäin viemisestä sekä Tekesin ja Suomen Akatemian määrärahojen kasvattamisesta 60 miljoonalla vuositasolla. Lisäksi osaamista ja koulutusta on varauduttu pääomittamaan.

– Hallituksen päätös panostaa tuotekehitykseen, tutkimukseen ja osaamisen kehittämiseen keskeisiä kilpailukykytekijöitä heikentämättä antaa eväitä pitkän aikavälin teollisuuspolitiikan kehittämiselle ja työllisyyden kohentumiselle”, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

Kemianteollisuus investoi reilun miljardin vuodessa Suomeen ja on säilyttänyt koko 2000-luvun pääomatasonsa. Kemianteollisuuden menestys Suomessa edistää myös palvelualojen kasvua ja menestystä. Kolme kemianteollisuuden työpaikkaa luo neljä työpaikkaa palveluihin.

Kemianteollisuudessa on avain moniin haasteisiin. Miten ruoka, luonnonvarat ja energia saadaan riittämään maailman kasvavalle väestölle? Puhdas vesi, uusiutuva polttoaine ja lääkkeet ovat kemiaa.

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry, toimitusjohtaja Timo Leppä, timo.leppa@kemianteollisuus.fi, 050 301 6800

kemianteollisuus.fi

Twitter: @Kemianteollisuu
Slideshare: www.slideshare.net/Kemianteollisuusry
Linkedin: http://linkd.in/1g4vUbs
Tilaa uutiskirje: http://bit.ly/1Mk0cTq 

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 14 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.