Hyppää sisältöön

Kemianteollisuus kannustaa yrityksiä allekirjoittamaan Antwerpenin julkilausuman 

Helmikuun 20. päivä Belgian Antwerpenissa järjestettiin kokous, jossa Euroopan suuret teollisuuden alat ja yritykset kokoontuivat käsittelemään maanosan suurta yhteistä huolta, teollisuuden heikentynyttä kilpailukykyä. Teollisuuden huippukokoukseen osallistuivat mm. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Belgian pääministeri Alexander De Croo.

Kokouksen merkittävin saavutus oli yhteinen julkilausuma, jossa summattiin kaikki keskeiset tarpeet ja toimet, joilla maanosan teollisuus saadaan jaloilleen ja tuottamaan lisää hyvinvointia. Julkilausuma on tärkeä poliittinen työkalu, jolla vaikutetaan EU-tason päätöksentekoon. 
 
Kemianteollisuuden näkökulmasta esitetyt toimet ovat erittäin tervetulleita, sillä ne ovat yhteneväisiä järjestön omien tavoitteiden kanssa. Julkilausumassa nostetaan esille esimerkiksi tarpeet EU:n raaka-aineomavaraisuuden parantamiselle, kiertotalouden kysynnän lisäämiselle, sisämarkkinoiden kehittämiselle ja ylipäätään kattavalle teollisuusstrategialle Euroopan strategisessa agendassa 2024–2029. 
 
Jotta Antwerpenin julkilausuma saa mahdollisimman suuren painoarvon poliittisena työkaluna, Kemianteollisuus kannustaa kaikkia teollisuuden yrityksiä sen allekirjoittamiseen. Kemianteollisuus allekirjoitti julkilausuman heti 20. helmikuuta, ja sen on allekirjoittanut tätä kirjoittaessa jo 487 yritystä ja 152 järjestöä. 
 
Allekirjoita Antwerpenin julkilausuma täällä: The Antwerp Declaration for a European Industrial Deal (antwerp-declaration.eu)