Hyppää sisältöön

Kemianteollisuus haastaa jäsenensä kesätyöpaikkojen järjestämiseen

Kemianteollisuus ry:n hallitus haastaa liiton jäsenyritykset kesätyöpaikkojen järjestämiseen. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle nuorelle ja opiskelijalle tilaisuus tutustua työhön kemianteollisuudessa. Kemianteollisuudessa halutaan myös pitää kesätyöntekijöistä hyvää huolta.

Kemianteollisuuden kesätyölaskuri 2013 keräsi saldoksi noin 2500 kesätyöpaikkaa. Kemianteollisuuden jäsenyrityksistä 15 prosenttia on arvioinut lisäävänsä kesätyöntekijöidensä määrää ja 75 prosenttia pitävänsä kesätyöntekijöidensä määrän ennallaan kesällä 2014.

”Kesätyöpaikan tarjoaminen on vastuullinen teko, jonka merkitys korostuu heikossa taloustilanteessa. Erityisen arvokasta on avata kesätyömahdollisuus ensikertalaiselle, ja antaa nuorille kokemus työelämästä”, painottaa Kemianteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja, Neste Oilin toimitusjohtaja Matti Lievonen.

Kemianteollisuus on jatkanut Tutustu työelämään ja tienaa – kesäharjoitteluohjelman liittyviä sopimuksia vuosille 2014−2016 alan palkansaajajärjestöjen – TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto, Ammattiliitto Pro ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN – kanssa. Harjoitteluohjelma avaa koululaisille oven työelämään korvaamatta kuitenkaan normaalia kesätyötä.

Kemianteollisuus on yksi suurimmista teollisuuden aloista Suomessa ja Suomen merkittävin yksittäinen vientiala. Kemiassa on ratkaisu moniin maailmanlaajuisiin hyvän elämän haasteisiin.

”Miten ruoka, luonnonvarat ja energia saadaan riittämään maailman kasvavalle väestölle? Puhdas vesi, uusiutuva diesel ja lääkkeet ovat esimerkkejä meille kaikille tärkeistä kemian ratkaisuista. Tulemme tarvitsemaan jatkossakin parhaat osaajat ja ihmiset, jotka haluavat tehdä mielekästä työtä”, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry
Timo Leppä, toimitusjohtaja, puh. 050 3016 800, timo.leppa(at)kemianteollisuus.fi
Susanna Aaltonen, viestintäpäällikkö, puh. 040 593 4221, susanna.aaltonen(at)kemianteollisuus.fi

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on yli 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus Suomen teollisuustuotannosta ja teollisuuden tavaraviennistä on noin neljännes. Kemianteollisuus työllistää Suomessa noin 35 000 henkilöä.