Hyppää sisältöön

Kemianteollisuus 25 prosenttia Suomen tavaraviennistä

Kemianteollisuus on kasvanut 25 prosentin osuudellaan suurimmaksi tuoteluokaksi viennissä. Kemianteollisuuden vienti kasvoi vuonna 2013, mutta viennin kasvu loiveni edellisvuoteen verrattuna. Öljytuotteet olivat yhä viennin tärkein kasvuala.

Kemianteollisuuden viennin kasvu jäi maltilliseksi lääketeollisuuden tuotteiden viennin laskun vuoksi. Öljytuotteiden viennin arvo nousi vuonna 2013 vähemmän kuin vuotta aiemmin, koska viennin arvo laski loppuvuodesta merkittävästi. Viennin arvon lasku johtui öljytuotteiden vientihintojen laskusta, sillä vientimäärät nousivat. Kemian perusteollisuuden tuotteiden vienti kääntyi hienoiseen kasvuun viime vuonna edellisvuoteen verrattuna. Muovituotteiden vienti laski jonkin verran viime vuonna, kun se vielä edellisvuotena oli kymmeneksen kasvussa.

Viestintälaitteiden viennin tyrehtyminen on laskenut sähkö- ja elektroniikkateollisuuden osuuden kokonaisviennistä noin 11 prosenttiin. Vielä vuosikymmenen alussa se oli noin 30 prosenttia. Metsäteollisuuden tuotteiden osuus viennistä oli viime vuonna viidennes ja kone- ja kulkuneuvoteollisuuden oli noin 17 prosenttia. 

Lähde: Tulli 7.2.2014

Katso Lisää

Tullin ulkomaankaupan vuosiyhteenveto

Tullin tavaroiden ulkomaankaupan ennakkotilasto joulukuussa 2013