Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden vienti laskuun marraskuussa

Suomen kemianteollisuuden vienti taittui marraskuussa Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan laskuun. Kemianteollisuuden vienti tammi-marraskuussa oli kuitenkin 4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Suomen koko tavaravienti supistui marraskuussa 4 prosenttia ja tammi-marraskuussa 2 prosenttia.

Kemianteollisuudessa öljytuotteiden viennin vahva kasvu taittui marraskuussa seitsemän prosentin laskuun. Käänne johtui kymmenyksen pudotuksesta vientihinnoissa; vientimäärä oli hienoisessa kasvussa. Kemian perusteollisuuden viennin arvo väheni kolme prosenttia, muovien vienti neljä prosenttia ja lääkkeiden vienti miltei viidenneksen.

Vientihintojen lasku painoi Suomen tavaraviennin arvoa alas marraskuussa

Suomen tavaraviennin arvo jäi marraskuussa Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan neljä prosenttia edellisvuotista pienemmäksi, hieman yli 4,7 miljardiin euroon. Viennin volyymi oli miltei samalla tasolla kuin vuotta aikaisemmin, mutta vientihinnat laskivat yli kolme prosenttia. Tuonnissa sekä volyymi että hinnat laskivat lähes 1,5 prosenttia. Tuonnin arvo jäi 4,6 miljardiin euroon eli neljä prosenttia pienemmäksi kuin vuonna 2012.

Katso lisää Tullin Tavaroiden ulkomaankaupan kuukausitilastosta 31.1.2014