Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden vienti laski lääkkeitä lukuunottamatta tammikuussa

Kemianteollisuuden viennin arvo laski tammikuussa Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan erityisesti öljytuotteiden osalta, mutta myös peruskemian ja muovien vienti oli selvässä laskussa. Lääkkeiden vienti sen sijaan kohosi reippaasti.

Öljytuotteiden viennin arvo romahti 41 prosenttia tammikuussa. Pudotus johtui pääasiassa vientihintojen 39 prosentin syöksystä, sillä vientimäärät laskivat vain kolme prosenttia. Muun kemianteollisuuden vienti putosi tammikuussa 11 prosenttia. Sekä peruskemikaalien (-22 %) että muovien (-17 %) vienti laski huomattavasti. Lääkkeiden vienti sen sijaan kohosi 11 prosenttia 70 miljoonaan euroon.    

Suomen tavaraviennin arvo laski tammikuussa Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan 11 prosenttia vuoden takaisesta ja oli arvoltaan alle 3,9 miljardia euroa. Öljytuotteiden viennin arvon romahdus painoi kokonaisvientiä voimakkaasti: ilman öljytuotteiden vientiä kokonaisvienti olisi pienentynyt kahdeksan prosenttia vertailukuukaudesta 11 prosentin sijaan.

Katso lisää:

Tullin ulkomaankauppatilasto tammikuulta 31.3.2015

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus Suomen teollisuustuotannosta ja tavaraviennistä on noin neljännes. Kemianteollisuuden liikevaihto on 25 miljardia ja se työllistää suoraan Suomessa noin 34 000 henkilöä.