Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden työmarkkinajärjestöille eurooppalainen Responsible Care -palkinto työhyvinvoinnin kehittämisestä

Suomen kemianteollisuuden Hyvää huomenta – Hyvää huomista -yhteistyö on voittanut eurooppalaisen Responsible Care -palkinnon. Yhteistyöllä mukana olevat työmarkkinajärjestöt Ammattiliitto Pro, Kemianteollisuus ry, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry edistävät hyvinvointia kemianalan työpaikoilla yhdessä yritysten kanssa.

Nyt kymmenettä kertaa jaossa olleen palkinnon jakaa kemianteollisuuden eurooppalainen kattojärjestö Cefic. Palkinto myönnetään Responsible Care -vastuullisuustyöhön sitoutumisesta, kehittämisestä sekä erinomaisista tuloksista. Vuoden 2015 tuomariston viisi jäsentä edustavat eurooppalaista teollisuutta, konsultointia ja mediaa. Voittajat julkistettiin 8.10.2015 illalla Brysselissä.

 

Kemianteollisuus haluaa olla Suomen paras toimiala työhyvinvoinnissa vuonna 2020

Hyvää huomenta – Hyvää huomista -yhteistyön tavoitteena on luoda kemianteollisuudesta työhyvinvoinnissa Suomen paras toimiala vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2010 startannut ohjelma aloitti kannustamalla yrityksiä työhyvinvointia parantaviin hankkeisiin. Myöhemmin mukaan ovat tulleet varhaisen välittämisen mallit sekä johtamisen ja työyhteisötaitojen kehittäminen. Työhyvinvointiin liittyvät mittarit otettiin osaksi Responsible Care -ohjelman mittaristoa ja raportointia vuonna 2014.

 -Näemme Suomessa työhyvinvoinnin osana vastuullista kehitystoimintaa. Työhyvinvoinnin jatkuva kehittäminen on yksi tulevaisuuden menestystekijöistä, ja se syntyy työpaikoilla. Yhdessä voimme kuitenkin kannustaa työhyvinvointityöhön ja luoda konkreettisia työkaluja, sanoo TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n työympäristösihteeri Kari Mäkelä.

 -Poikkeuksellisen hyvä yhteistyö on jatkumoa yli 20 vuotta kestäneestä Responsible Care -vastuullisuusohjelmasta, josta meillä on jo entuudestaan Suomessa hyviä tuloksia esimerkiksi työtapaturmien vähentämisessä. Tunnustuksesta saatu yhteenkuuluvuudentunne kannustaa jatkamaan yhteistyötä ja innostaa toivottavasti mukaan uusia yrityksiä ja muita toimijoita työhyvinvointia kehittävään työhön, sanoo Ammattiliitto Pron sopimusalavastaava Taru Reinikainen.

-Työhyvinvointi rakentaa myös alan vetovoimaa, ja on tärkeä osa turvallisuutta. Haluamme saavuttaa työhyvinvoinnissa vastaavan pitkän aikavälin positiivisen kierteen kuin Responsible Care -ohjelman muissa osissa aiemmin, sanoo Kemianteollisuus ry:n johtaja Riitta Juvonen.

– Työhyvinvointia ei voi ulkoistaa. Yhteistyöllä ja osallistamisella saadaan parhaimmat ja kestävimmät tulokset, sanoo Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n vastuuasiamies Seppo Järvenpää.

Suomessa Responsible Care -ohjelma on ohjannut kemianteollisuuden omaehtoista vastuullisuustyötä jo yli 20 vuoden ajan. Ohjelma kattaa 80 prosenttia Suomen kemianteollisuuden tuotannosta ja 60 prosenttia henkilöstöstä. Vastuullisuustyön toimialatason tulokset julkaistaan vuosittain. Katso lisää Responsible Care -ohjelmasta Suomessa: http://www.kemianteollisuus.fi/fi/tietoa-alasta/rc20/responsible-care-ohjelma/

Lisätietoja

Riitta Juvonen, johtaja, osaaminen ja koulutus, Kemianteollisuus ry
puh. 040 515 7107, riitta.juvonen@kemianteollisuus.fi

Seppo Järvenpää, vastuuasiamies, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry,
puh. 040 514 2601, seppo.jarvenpaa@ytn.fi

Kari Mäkelä, työympäristösihteeri, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry
puh. 050 303 9271, kari.makela@teamliitto.fi

Taru Reinikainen, sopimusalavastaava, Ammattiliitto Pro ry
puh. 050 581 4371, taru.reinikainen@proliitto.fi

www.hyvaahuomista.fi

Kilpailun säännöt: http://www.cefic.org/Responsible-Care/Awards/#8 areas

Kilpailun tuomaristo: http://www.cefic.org/Documents/ResponsibleCare/Awards2015/RCAwards2015-Jury-List.pdf

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus Suomen teollisuustuotannosta ja teollisuuden tavaraviennistä on lähes neljännes. Kemianteollisuus työllistää Suomessa suoraan noin 34 000 henkilöä.