Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon haku avattu – hakuaika päättyy 15.10.2014

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto jaettiin ensimmäisen kerran neljä vuotta sitten. Nyt on avattu uuden, vuoden 2014 palkinnon haku. Palkinto on tarkoitettu Responsible Care –ohjelmassa mukana oleville yrityksille ja toimipaikoille. Se antaa tunnustusta tuloksellisesta turvallisuustyöstä, kannustaa entistä parempiin tuloksiin ja hyvien käytäntöjen jakamiseen. Hakuaika päättyy 15.10.2014.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkintoa voivat hakea Responsible Care -ohjelmassa mukana olevat yritykset ja toimipaikat.  Samoin tiimi tai yksittäinen henkilö voi ehdottaa palkintoa ohjelman yrityksille.  Samasta yrityksestä voi tulla useampia hakemuksia. Kilpailusarjoja on kolme, yrityksen tai toimipaikan henkilöstömäärän mukaan.

Mikä painaa valinnassa?

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon hakemusten arvioinnin perustana on yrityksen tai toimipaikan turvallisuustason kehitys tunnuslukujen perusteella. Toisena perusteena on yrityksen tai toimipaikan toteuttama kehityshanke, hyvä käytäntö tai tuloksia tuottanut toimintatapa. Arvioinnissa otetaan erityisesti huomioon läheltä piti -raportointi, urakoitsijoiden turvallisuus, henkilöstön ympäristö-, terveys- ja turvallisuuskoulutus sekä työhyvinvointi ja sen kehittäminen.

Palkinnonsaajat valitsee Responsible Care –ohjelman ohjausryhmä, jossa ovat mukana edustajat Kemianteollisuus ry:stä, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:stä, Ammattiliitto Pro ry:stä ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:stä.  Kilpailu toteutetaan näiden järjestöjen yhteistyönä.

 

Miten palkintoa haetaan?

Turvallisuuspalkinnon hakeminen on helppoa. Palkinnon kuvaus ja kriteerit löytyvät osoitteesta www.kemianteollisuus.fi/turvallisuuspalkinto2014/  Samalta sivulta löytyy myös sähköinen hakulomake, joka pitää palauttaa 15.10.2014 mennessä. Palkinto on tunnustuksen osoitus, ja se jaetaan 27.11.2014 Kemianteollisuus ry:n Teemafoorumissa.

 

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry, Merja Vuori, puh. 040 730 1932, merja.vuori@kemianteollisuus.fi