Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon 2023 haku on auki

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on tunnustus esimerkillisestä turvallisuustyöstä. Palkinto kannustaa tavoitteelliseen turvallisuustyöhön, parempiin tuloksiin ja hyvien käytäntöjen jakamiseen. Palkintoa voivat hakea kemianteollisuuden Responsible Care -vastuullisuusohjelmassa mukana olevat yritykset sekä kemian ja sen lähialojen oppilaitokset. Haku on nyt alkanut ja se jatkuu 1.3.2023 asti.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon yrityssarjan hakemusten arvioinnissa huomioidaan kehityshankkeet työturvallisuudessa, prosessisturvallisuudessa ja turvauhkiin varautumisessa. Myös työhyvinvoinnin kehittäminen on mukana arvioinnissa. Yrityssarjan palkinnot jaetaan yritysten ja toimipaikkojen koon mukaan kolmessa sarjassa: pienten, keskisuurten ja suurten yritysten sarjoissa.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon oppilaitossarjan hakemusten arvioinnissa otetaan erityisesti huomioon toiminnan tai koulutuksen kehittäminen turvallisuuskulttuurin, – ajattelun ja -osaamisen näkökulmasta. Oppilaitossarjan turvallisuuspalkintoa voivat hakea toisen- ja korkea-asteen koulutusta järjestävät oppilaitokset, niiden opintoalat tai -linjat. Koulutusaloina voivat olla kemia ja sen lähialat laajasti sekä luonnontieteiden että tekniikan eri alueilla.

Palkintojen saajat valitsee Responsible Care -ohjelman palkintoraati, johon kuuluvat edustajat Kemianteollisuus ry:stä, Teollisuusliitto ry:stä, Ammattiliitto Pro ry:stä ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:stä.

Turvallisuuspalkinto jaetaan osana Responsible Care -vastuullisuusohjelman yhteistyötä. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on tunnustuksen osoitus, ja sen voittajat julkaistaan keväällä 2023.

Lue lisää kilpailusta ja sen aiemmista voittajista sekä tutustu hakuohjeisiin tästä.

Lisätietoja

Harri Järvelin

Asiantuntija, Vastuullisuus

harri.jarvelin@kemianteollisuus.fi 050 458 4623

Anni Siltanen

Johtava asiantuntija, Osaaminen ja vetovoima

anni.siltanen@kemianteollisuus.fi 044 562 5991