Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden Maija Pohjakallio mukana Helsinki Challenge-ideakilpailussa

Helsinki Challenge on tiedepohjainen ideakilpailu ja kiihdyttämöohjelma, jossa luodaan ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin ja tulevaisuuden hyvinvoinnin rakentamiseen tiedeyhteisön ja yhteiskunnan osaajien yhteistyöllä. Kemianteollisuuden Maija Pohjakallio on jäsen Helsinki Challengeen osallistuvassa joukkueessa Team Catalyst Supreme. Se tutkii katalyysien mahdollisuuksia edistää kestävää kehitystä.

Helsinki Challenge -kilpailun palkinto 375 000 euroa on tarkoitettu ratkaisun toteuttamiseen. Se voi olla esimerkiksi uusi tieteenala, kaupallistettava idea, yrittäjyyttä tai uraauurtavaa tutkimusta. 

Helsinki Challenge -kilpailun tiimit tarttuvat YK:n kestävän kehityksen universaaleihin tavoitteisiin, joiden päämäärä on tehdä maailmasta parempi paikka. Kilpailun teemat: ihminen muutoksessa, kestävä planeetta ja urbaani tulevaisuus haastavat tiimejä luomaan ratkaisuja globaaleihin haasteisiin, jotka vaikuttavat kaikkien elämään. 

Toista kertaa järjestettävään kilpailuun saivat kutsun kaikki Suomen yliopistot. Hakemuksen jätti kaikkiaan 110 joukkuetta. Jatkoon valittujen 20 joukkueen vetäjät edustavat 7 eri yliopistoa.

20 parhaan joukkoon selviytynyt Team Catalyst Supreme tutkii, miten katalyyseillä voidaan edistää kestävää kehitystä. Aihe on hyvin ajankohtainen: Euroopan unioni aikoo mahdollisimman päästövapaaksi vuoteen 2050 mennessä. Tämä puolestaan edellyttää huomattavasti lisää uusiutuvaa energiaa ja uusia tapoja sen varastointiin. 

Team Catalyst Supremea johtaa professori Tanja Kallio Aalto-yliopistosta. Muut jäsenet ovat Henrik Romar (Oulun yliopisto), Ilkka Varjos (Canatu Oy), Kari Laasonen (Aalto-yliopisto), Sami Tuomi (Aalto-yliopisto) ja Maija Pohjakallio (Kemianteollisuus ry). 

Helsinki Challenge järjestää jatkoon päässeille 20 joukkueelle ns. pitchingtilaisuudet keskiviikkona 22.2. ja torstaina 23.2. Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa. Pitchingtilaisuudet avaa keskiviikkona Elisabeth Rehn ja torstaina Pekka Haavisto. 

Tutustu pitchaustilaisuuksiin ja 20 jatkoon selviytyneeseen joukkueeseen täällä (englanniksi).

Team Catalyst Supreme: Making the  worls emission free with new catalyst materials (englanniksi). 

 

(Valokuva: Linda Tammisto) 

Lisätietoja

Helsinki Challenge 

Johtava asiantuntija, Bio- ja kiertotalous, Maija Pohjakallio, maija.pohjakallio (at) kemianteollisuus.fi, puh. 050 595 6891. 

Twitter: https://twitter.com/SupremeCatalyst