Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden juttukilpailu journalismista kiinnostuneille opiskelijoille

Kemianteollisuus ry järjestää journalismista kiinnostuneille opiskelijoille juttukilpailun, joka kannustaa pureutumaan kemian kiinnostavimpiin ilmiöihin ja tarinoihin sekä arjen että yhteiskunnan näkökulmasta.

Haastamme sinut mukaan tutkimaan, kyseenalaistamaan ja ottamaan kantaa johonkin seuraavista teemoista:

1. Arjen kemiaa – Elämää ei ole ilman kemiaa. Kemia on mukana kaikessa, mitä näemme ja koemme tai tunnemme ympärillämme ja itsessämme. Mitä uusia näkökulmia löydät siihen, miten kemia vaikuttaa arjessamme?

2. Kemian innovaatiot – Kemianteollisuus tekee laajaa soveltavaa tutkimusta ja kehitystä uusien tuotteiden ja tuotantomenetelmien kehittämiseksi. Mitä vaikuttavia kasvutarinoita, ideoita ja yrityksiä kemianteollisuuden alalta löytyy?

3. Kemia globaalien haasteiden ratkojana – Voiko kemia auttaa ratkaisemaan yhä nopeammin kasvavan väestön haasteita ravinnon, puhtaan veden ja terveyden suhteen? Entä mitä kemia voi tarjota taistelussa ilmastonmuutosta ja resurssipulaa vastaan?

Kaikki kilpailuun osallistuneet kutsutaan kesäkuussa palkintogaalaan, jossa julkistetaan voittajat. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota journalistiseen laatuun, asiaosaamiseen sekä luovuuteen. Voittajalle on luvassa 1 500 euroa, toiseksi tulleelle 500 euroa ja kolmannelle kunniamaininta. Parhaimmat jutut voidaan julkaista Lännen Median lehdissä, jolloin jutuista maksetaan myös erillinen juttupalkkio.

Osallistu kilpailuun ja lähetä työsi viimeistään 30.4.2016.

Lisätietoja

www.kemianteollisuus.fi/fi/kilpailu/