Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinto haussa – 19.2.2016 asti

Palkinto jaetaan kahdessa sarjassa. Sarjassa 1 palkitaan liiketoiminnallisesti lupaavia keksintöjä, sarjassa 2 jo kaupallistettuja ja tuotteistettuja innovaatioita. Hakuaika päättyy 19.2.2016.

Joka toinen vuosi jaettavan palkinnon yhteissumma on 20 000 euroa. Palkinto jaetaan nyt 14. kerran. Vuonna 2014 innovaatiopalkinnon voittivat Orion Pharman tutkijaryhmä uudenlaisella Alzheimerin tautiin kehitetyllä lääkeaihiolla ja PerkinElmerin kehittämä vastasyntyneiden immuunipuutostaudin seulontamenetelmä.

Kilpailuun voivat osallistua yritysten, yliopistojen, tutkimuslaitosten ja organisaatioiden tutkijat ja tutkimusryhmät. Palkintoa voi hakea yksittäinen henkilö tai ryhmä. Palkintoa haetaan 19.2.2016 asti sähköisellä hakemuskaavakkeella osoitteessa www.kemianteollisuus.fi. 

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnolla kannustetaan yrityksissä, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa toimivia tutkimus -ja tuotekehitysryhmiä uusien kemiallisten tuotteiden ja palveluiden luomiseen. Palkinnolla haetaan suuria ja pieniä innovaatioita, joilla on merkitystä ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin sekä ihmisten arkipäivässä että teollisissa tuotantoprosesseissa. 

Innovaatiopalkinnon saajan valitsee hakemusten perusteella Kemianteollisuuden tieteellinen neuvottelukunta. Palkinto jaetaan Kemianteollisuus ry:n Teemafoorumissa keväällä 2016. 

Tutustu Kemianteollisuuden Innovaatiopalkintoon: kaikkiin voittajiin vuosien varrella, vuoden 2014 finalisteihin, kriteereihin ja hakumenettelyyyn. 

Lue, mitä Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnosta vastaavalla Carmela Kantor-Aaltosella on sanottavana puheenvuorossaan