Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnon haku on nyt!

Vuoden 2014 Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnon haku on käynnistynyt. Joka toinen vuosi jaettavan palkinnon yhteissumma on 20 000 euroa. Jo 13. kerran jaettavan palkinnon saajat valitaan nyt ensimmäistä kertaa kahdessa sarjassa. Palkinto julkistetaan Kemianteollisuuden Teemafoorumissa 15.4.2014.

Palkinnon tarkoituksena on kannustaa yrityksissä, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa toimivia tutkimus- ja tuotekehitysryhmiä uusien kemiallisten tuotteiden ja palveluiden luomiseen. Haemme suuria ja pieniä hyvinvointia parantavia keksintöjä ja innovaatioita.

”Kemiaa on kaikkialla ja se on osa hyvää elämää. Kemiaa tarvitaan siellä, missä halutaan olla kehityksen kärjessä ja toimia vastuullisesti. Kemianteollisuuden innovaatiopalkinnolla haluamme ruokkia luovuutta ja nostaa alan osaajia esiin”, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

Ketkä voivat hakea?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat kemianalan tai sen lähitieteiden edustajat, jotka toimivat yrityksissä, yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa tai alan oppilaitoksissa. Pelkkä korkealuokkainen tutkimus ei riitä palkinnon perusteeksi, vaan haemme keksintöjä tai oivalluksia, joilla on kaupallista potentiaalia. Myös kemian lähitieteiden, kuten biotekniikan ja nanotieteiden edustajat voivat hakea palkintoa. Yhteissummaltaan 20 000 euron suuruista palkintoa voi hakea yksittäinen henkilö tai ryhmä.

Miten haen?

Palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa kahdessa sarjassa. Sarjassa I haetaan jo kaupallistettuja ja tuotteistettuja innovaatioita ja Sarjassa II liiketoiminnallisesti lupaavia keksintöjä. Kilpailuun osallistutaan sähköisellä hakemuskaavakkeella, joka löytyy Kemianteollisuuden www-sivuilta osoitteesta www.kemianteollisuus.fi.  Hakuohjeet, valintakriteerit sekä tietoa aiemmin palkituista innovaatioista löydät samasta osoitteesta.  Hakuaika päättyy 17.2.2014. Voittajan valitsee Kemianteollisuus ry:n tieteellinen neuvottelukunta, ja voittaja julkistetaan 15.4.2014 Kemianteollisuus ry:n Teemafoorumin yhteydessä.

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry

Carmela Kantor-Aaltonen, asiamies, 050 4045 166, carmela.kantor-aaltonen(at)kemianteollisuus.fi

Susanna Aaltonen, viestintäpäällikkö, 040 593 4221, susanna.aaltonen(at)kemianteollisuus.fi

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on yli 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus Suomen teollisuustuotannosta ja teollisuuden tavaraviennistä on noin neljännes. Kemianteollisuus työllistää Suomessa noin 35 000 henkilöä.