Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden fuksikampanja käynnistyy Kokkolasta

Hyvän vastaanoton saaneessa kemianteollisuuden fuksikampanjassa on tänä syksynä mukana 16 oppilaitosta ja parikymmentä yritystä. Kampanjasta vastaa Jason Theodoropoulos.

Kemianteollisuuden fuksikampanja tavoittaa ympäri Suomea yliopistot, teknilliset yliopistot ja ammattikorkeakoulut, joissa opetetaan kemiaa, kemiantekniikkaa tai niiden lähialoja. Vuoden 2016 kampanja oli menestys: se tavoitti noin 850 uutta opiskelijaa. Uratarinoita kuultiin 25 yrityksestä.

Myös syksyn 2017 fuksikampanja ulottuu kaikkiin 16 oppilaitokseen. Muutosta tuo uusi vetäjä, Jason Theodoropoulos.

– Fuksikampanja järjestetään nyt neljännen kerran, ja sille on yhä suuri tarve. Nuorille alalle tuleville opiskelijoille on erittäin tärkeää kuulla opiskelusta, työpaikoista ja urasuunnitelmista. Kemia todellakin on osa hyvää elämää, sanoo Kemianteollisuus ry:n osaamisen ja vetovoiman asiantuntija Anni Siltanen.

Anni Siltanen veti itse kolme edellistä fuksikampanjaa.

– Nyt käytännön vetovastuu siirtyy Jason Theodoropoulokselle, joka opiskelee kemiantekniikkaa Aalto-yliopistossa.  Olen itse yhä aktiivisesti fuksikampanjan suunnittelussa mukana, mutta Jason tuo kaivattua omakohtaista kosketusta kemian opiskeluun. Keneltäkään ei saa parempaa tietoa opiskelusta kuin opiskelijalta itseltään!

Tänäkin syksynä fuksikampanjaan osallistuu parikymmentä kemianteollisuuden yritystä.

– Ne ovat todella tärkeitä.  Fukseilla ei yleensä opintojen alkuvaiheessa ole tietoa siitä, mitä kemistit ja muut luonnontieteilijät todella työssään tekevät. Siksi on tärkeää kuulla yritysten edustajia. Olemme aiempina vuosina löytäneet hyviä tyyppejä kertomaan opinnoistaan ja työstään, ja niin on tänäkin vuonna, sanoo Anni Siltanen.  

Kemianteollisuuden fuksikampanja käynnistyy 30.8.2017 Kokkolassa.