Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden fuksikampanja 2021 käynnistyy 15.9. Jyväskylän yliopistolla

Varma opiskelusyksyn merkki, kemianteollisuuden fuksikampanja, käynnistyy 15.9. Jyväskylän yliopiston kemian opiskelijoille pidettävän etäluennon myötä. Kampanja kiertää sen jälkeen ympäri Suomea tavoittaen kemianteollisuudelle keskeiset luonnontieteiden ja tekniikan alan uudet opiskelijat. Jo seitsemännen kerran käynnistyvän fuksikampanjan vetäjänä jatkaa Kemianteollisuus ry:n Osaamisen ja vetovoiman asiantuntija Auli Piiparinen.

– On tosi kivaa taas käynnistää fuksikampanja. Se on yksi keskeinen työkalumme nuorten, yritysten ja korkeakoulujen yhteistyöhön. Viime vuonna fuksikampanja tehtiin virtuaalisesti tai hybridinä, ja tänä vuonna jatkamme osittain samaan malliin. Pääsemme yritysten kanssa kertomaan opinnoista, työelämästä ja alan yrityksistä myös paikan päälle, mikä on mahtavaa.

– Tärkeää on, että nuoret ja yritykset kohtaavat, ja pääsevät vaihtamaan ajatuksia. Fuksit tarvitsevat ja kaipaavat tietoa, ja yritykset pääsevät fuksikampanjassa kertomaan, mitä he odottavat ja pystyvät tarjoamaan. Nämä kohtaamiset voivat johtaa kesätöihin, harjoittelupaikkoihin ja ylipäätään ohjaavat nuorten urapolkuja.

– Fuksikampanjalle hyvää taustatukea saamme Maailmaa muuttavia töitä-sivustosta, jonka teimme talvella 2021. Siellä on monipuolinen kattaus uratarinoita, tietoa opintopoluista, innovaatioista ja kesätöistä. Samoin viime keväänä valmistunut kyvykkyysselvitys hiilineutraalin kemian osaamistarpeista on osa fuksikampanjan luentoja.

Kemianteollisuus ry:n fuksikampanjalla tavoitetaan reilut 800 uutta tekniikan ja kemian lähialojen opiskelijaa. Jokaiseen fuksikampanjan tilaisuuteen osallistuu myös Kemianteollisuus ry:n jäsenyritysten edustajia.

Fuksikampanjan aikataulu täydentyy jatkuvasti. Tällä hetkellä varmistettuja korkeakouluja ja koulutusohjelmia ovat

15.9. Jyväskylän yliopisto, kemia
16.9. Aalto-yliopisto, kemian tekniikka
20.9. Helsingin yliopisto, kemia
21.9. LUT-yliopisto, Lappeenranta, kemiantekniikka ja ympäristötekniikka
21.9. Kajaanin AMK, Raahe, konetekniikka
30.9. Turun yliopisto, kemia
5.10. Turun AMK, bio- ja kemiantekniikka
7.10. Metropolia AMK, bio- ja kemiantekniikka
7.10. Metropolia AMK, laboratorioanalytiikka
8.10. Kajaanin AMK, konetekniikka
12.10. Itä-Suomen yliopisto, Joensuu, kemia
14.10. Helsingin yliopisto, molekyylibiotieteet
18.10. Oulun yliopisto, kemia
28.10. Centria AMK, Kokkola, kemiantekniikka
10.11. Tampereen yliopisto, materiaalitekniikka, bio- ja ympäristötekniikka

Tampereen AMK:n sekä Åbo Akademin fuksikampanjat järjestetään keväällä 2022.

 

Lisätietoja

Kemianteollisuus ry, Auli Piiparinen, puh. 040 751 8344, auli.piiparinen@kemianteollisuus.fi