Hyppää sisältöön

Kemianluokka Gadolinin uusittu laboratorio on avattu

Helsingin yliopiston Kemianluokka Gadolin on uusinut laboratorionsa. Tarjolla on paljon perinteisiä laboratoriovälineitä ja uutta modernia laboratoriotekniikkaa. Gadolinin toiminnalliset opintokäynnit tuovat kemian lähelle ja aktivoivat oppilaita omaan ajatteluun.

Kemia konkreettiseksi ja lähelle 

Toiminnallisilla opintokäynneillä oppilasryhmät tekevät kokeellista kemiaa aidossa yliopistolaboratoriossa, tutustuvat molekyylimallinnukseen, tapaavat tutkijoita ja vierailevat tutkimuslaboratorioissa.

Uusitussa kemianluokassa on säilytetty perinteisiä laboratoriovälineitä, mutta tuotu mukaan paljon uudenaikaista tekniikkaa. Laitteista uusimpia ovat mittausautomaatiolaitteet: FT-IR, kaasukromatografi ja spektrofotometri. Kaasutöitä tehdään heliumin, hiilidioksidin ja nestetypen kanssa.

Gadolinissa annetaan perustiedot kemian tutkimusmetodeista ja teorioista ja aktivoidaan omaan oivaltamiseen. Kemia tulee konkreettiseksi ja lähelle.

Kiinnostusta ulkomaita myöten 

Kemianluokka Gadolin on kuuden vuoden aikana saanut myös kansainvälistä mainetta tutkimus- ja kehittämisympäristönä. Kemianluokan johtaja, professori Maija Aksela sanoo tiedotteessa Gadoliniin tutustuneen kansainvälisiä vieraita aina Etelä-Koreaa ja Kiinaa myöten. Seuraavaksi Aksela esittelee suomalaista tiedeluokkatoimintaa Thaimaassa. 

Helsingin yliopiston kemian laitoksella Kumpulassa sijaitsevaa Kemianluokka Gadolinia koordinoi yliopiston Kemianopetuksen keskus Kemma.

Tiedeluokkien käyttö on maksutonta, ja oppilasvierailut keväälle 2016 ovat nyt varattavissa.

Lue koko Helsingin yliopiston tiedote 16.2.2016 (STT Info) 

(Valokuva: Kemianluokka Gadolin) 

Lisätietoja

Kemianluokka Gadolin