Hyppää sisältöön

Kemianluokka Gadolinille kansainvälinen tunnustus innovatiivisesta koulu-yritysyhteistyöstä

Kemianluokka Gadolinin konseptille on myönnetty kansainvälisen Global Best Awards -kunniamaininta uraauurtavasta työstä koulujen, yliopistojen ja yritysten välisessä yhteistyössä. Tunnus annettiin tänään Brysselissä.

Tuomariston mukaan Gadolin on ainutlaatuinen toimintamuoto, jonka puitteissa tuotetaan uudenlaisia kumppanuusmalleja sekä testataan niiden toimivuutta ja onnistumismahdollisuuksia. 

– Kemianluokka Gadolin on yksi esimerkki yliopiston, elinkeinoelämän ja koulujen yhteisöllisestä LUMA-työstä, josta on haettu esimerkkiä myös kansainvälisesti. Lukuisia asiasta innostuneita asiantuntijoita ja opiskelijoita on ollut mukana sen suunnittelussa ja toteutuksessa. Yhdessä olemme enemmän!”, sanoo kemianluokka Gadolinin johtaja, professori Maija Aksela Helsingin yliopiston kemian laitokselta.

Vuonna 2008 avatussa Gadolinissa vierailee vuosittain noin 4000 koululaista opettajineen sekä lukusia kansainvälisiä vieraita. Yhteistyökumppaneina toimii mm. kotimaisia ja kansainvälisiä kemian alan yrityksiä sekä Kemianteollisuus ry.

Lisätietoja

Helsingin yliopiston LUMA-keskus/Kemma-keskus/Kemianluokka Gadolin
www.luma.fi/kemma

LUMA-keskus Suomi
www.luma.fi/keskus