Hyppää sisältöön

Kemianluokka Gadolin etsii kummeja lasten ja nuorten toiminnan tukemiseen

Kemianluokka Gadolinin arvokasta toimintaa kemian opetuksen ja oppimisen edistämisessä voi tukea myös yksityishenkilönä.

Helsingin Kumpulassa sijaitseva Kemianluokka Gadolin on monipuolinen, toiminnallinen oppimisympäristö, joka tarjoaa kemian elämyksiä kouluille ja oppilaitoksille. Gadolinissa kemiaan tutustuu joka vuosi yli 4 000 oppilasta ympäri Suomea. Kouluille tutustuminen on maksutonta. 

Gadolinin toiminnalliset opintokäynnit tarjoavat oppilailla paljon elämyksiä ja tietoa. Heillä on mahdollisuus tehdä kokeellista kemiaa aidossa yliopistolaboratoriossa, tutustua molekyylimallinnukseen tietokoneluokissa, tavata tutkijoita ja vierailla heidän tutkimuslaboratorioissaan sekä saada tietoa kemian alasta ja opiskelusta. 

Gadolinin toimintaa ovat tukemassa joukko kemian alan yrityksiä ja järjestöjä, mukaan lukien Kemianteollisuus ry. Myös yksityishenkilöt voivat tulla mukaan, ryhtymällä luokan kummeiksi. Rahaa tarvitaan niin oppilaiden ohjaajien palkkoihin kuin materiaalikuluihinkin. Ryhtymällä kummiksi vahvistaa positiivista kemiakuvaa ja kemian sovellusten merkitystä osana hyvää elämää.

Lue lisää Kemianluokka Gadolinista (LUMA-portaali) 

Kysy kummiksi ryhtymisestä Kemianluokka Gadolinin johtajalta Maija Akselalta:
maija.aksela (at) helsinki.fi, puh. 050 514 1450.