Hyppää sisältöön

Kemian uudet kunniatohtorit

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut myöntävät kunniatohtorin arvon kymmenelle merkittävälle tieteen, tekniikan ja yhteiskunnan vaikuttajalle. Tulevista tekniikan kunniatohtoreista kemian alalta tulevat Mikko Hupa, Sumio Iijima ja Hans Niemantsverdriet.

Kunniatohtorin arvon saavat myös Jorma Eloranta, Sirkka Hämäläinen, Torgeir Moan, H. Vincent Poor, Claudia Tesche, Esko Ukkonen ja Jens Zander.

Kunniatohtorit vihitään virallisesti 10. lokakuuta 2014 pidettävässä juhlallisessa tohtoripromootiossa Otaniemessä, Espoossa. Tekniikan korkeakoulut järjestävät yhteisen tohtoripromootion nyt toista kertaa. Järjestäjinä ovat Insinööritieteiden korkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu, Perustieteiden korkeakoulu ja Sähkötekniikan korkeakoulu.

Professori Mikko Hupa toimii Åbo Akademissa vararehtorina sekä professorina kemiantekniikan laitoksella. Hän johtaa epäorgaanisen kemian laboratoriota, jonka erikoisalaa ovat korkealämpötilaprosessit ja -materiaalit, erityisesti polttoprosessit ja keraamiset materiaalit.

Hupa on kansainvälisesti tunnustettu huippututkija alallaan ja toiminut asiantuntijana useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä laitoksissa ja järjestöissä. Hupan rooli tekniikan jatkokoulutuksen kehittäjänä on ollut merkittävä, erityisesti valtakunnallisen Kemian tekniikan tutkijakoulun (Graduate School in Chemical Engineering) perustajana ja johtajana.

Katso lisää: Aalto-yliopiston tiedote 23.4.2014