Hyppää sisältöön

Kemian professori Jan Lundell: Kemia kiertotalouden ytimessä

Jyväskylän yliopiston kemian laitoksen johtaja, professori Jan Lundell kirjoittaa yliopiston verkkolehti Tiedonjyvässä kemiasta kiertotalouden ytimessä.

Jan Lundell toimii kemian laitoksen ja Keski-Suomen LUMA-keskuksen johtajana. Syyskuun lopussa Jan Lundellille myönnettiin Jyväskylän yliopiston Kehittäjäopettaja-palkinto hänen määrätietoisesta opetuksen kehittämisestä sekä sen edistämisestä kemian laitoksella ja valtakunnallisesti. Toinen palkittu oli lehtori Vesa Lappalainen tietotekniikan laitokselta.  

Jan Lundell kirjoittaa, kuinka kemian laitokset eri puolilla Suomea profiloituvat tutkimuksessaan ja opetuksessaan omille vahvuusalueilleen. Jyväskylän yliopiston kemian laitoksella on neljä nimettyä vahvuusaluetta, joista erityisen ajankohtainen on uusiutuvat luonnonvarat ja elinympäristön kemia. 

Lundellin mukaan kiertotalouden kasvupolku on osaltaan auttanut Jyväskylän yliopiston kemian laitosta kirkastamaan oman osaamisensa ja kehittymisensä polkua. Kemian perustutkimus kaipaa vahvaa yhteiskunnallista yhteyttä. Näin kemiaa viedään kiertotalouden ytimeen. 

Lue Jan Lundellin kirjoitus Kemia kiertotalouden ytimessä Tiedonjyvässä. 

Tiedonjyvä (Jyväskylän ylopisto): Kehittäjäopettajat palkittiin: Uuden kehittäminen ei ole pois miltään 

 

(Valokuva: Jyväskylän yliopisto)