Hyppää sisältöön

Kemian kesätyötapahtuma tavoitti satoja nuoria Turussa

Turun yliopiston tiloissa 27.1.2015 järjestetty kemian alan kesätyötapahtuma herätti monipuolista kiinnostusta. Yrityksiin ja oppilaitoksiin kävi päivän aikana tutustumassa useita satoja opiskelijoita ja opettajia.

Kemianteollisuuden jäsenyrityksistä toimintojaan esittelemässä olivat Neste Oil Oyj, Perkin Elmer Oy, Bayer Oy, Orion Oyj ja Hytest Oy. Lisäksi paikalla oli oppilaitoksia Ammattiopistosta Åbo Akademiin. Kemianteollisuus ry ja Tekniikan akateemiset TEK edustivat laajamittaista näkökulmaa alaan.

Kemian alan jo valinneita opiskelijoita kiinnostivat erityisesti kesätyöt, mutta myös urapolut ja erilaiset koulutusvaihtoehdot. Muutama vielä mietti kemiaa tulevaisuuden vaihtoehtona. Erityisesti kiitosta saivat yritysten tietoiskut, jotka täyttivät salit peräti neljästi päivän aikana.

Nyt kokeilumielessä järjestetty tapahtuma oli koettu niin tärkeäksi, että monet oppilaitokset olivat antaneet vapautuksen iltapäivän luennoista ja siten kannustaneet opiskelijoita osallistumaan.  Hyvästä menestyksestä johtuen vastaava kesätyöiltapäivä on päätetty järjestää uudelleen tammikuussa 2016. 

Lisätietoja

Asiamies Anni Siltanen, Koulu-yritysyhteistyö, vetovoimahankkeet
Puh. 044 562 5991, anni.siltanen (a) kemianteollisuus.fi