Hyppää sisältöön

Kemian kesätyöpäivässä Turussa kävijäennätys

Turun alueella toimivien kemian alan yritysten ja oppilaitosten yhdessä järjestämä Kemian kesätyöpäivä löi kävijämääräennätyksen Turun ICT-Cityssä 2.2.2016.

Yritykset esittäytyivät ICT-Cityssä päivän aikana lyhyillä tietoiskuilla, joiden aikana sali oli poikkeuksetta täynnä. Tapahtuma oli opiskelijoille maksuton.

 – Valtavan hienoa, että tällaista järjestetään. Opiskelijalla ei ole liikaa mahdollisuuksia päästä kysymään yrityksiltä asioita suoraan. Työhaastattelussa ei voi kysyä ihan niin vapaasti kuin täällä,  totesi Turun yliopiston kolmannen vuoden kemian opiskelija.

Järjestäjätaho Kemianteollisuus ry:n asiantuntija Anni Siltanen oli samaa mieltä.

-Meidän pitäisi pyrkiä luomaan entistä enemmän aitoja kohtaamisia opiskelijoiden ja työelämän välille. Se edistää toimialan vetovoimaa, mutta myös antaa opiskelijalle mahdollisuuden kehittää työelämässä tärkeitä taitoja ja soveltaa opintoja käytännössä. Kaikki voittavat. 

Kemian kesätyöpäivänä yrityksistä esittäytyivät Neste Jacobs Oy, Yara Suomi Oy, Nordic Soya Oy, Orion Oyj, Neste Oyj, Bayer Suomi Oy, Perkin Elmer Oy ja Hytest Oy. Ne tarjoavat kesällä 2016 yhteensä reilut 150 kesätyöpaikkaa Turun alueella. Päivään osallistuivat myös Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu, jonka Prosessi- ja materiaalitekniikan opiskelijayhdistys Elba ry hoiti käytännön järjestelyt. 

Tapahtumassa arvottiin kesätyöhaastattelu jossakin mukana olleista yrityksistä. Voittajan nimi selviää lähipäivinä. 

Kemianteollisuus ry ja yrityksistä sekä oppilaitoksista koostuva vetovoimaryhmä ovat jo aloittaneet vuoden 2017 suunnittelun. Vastaava tapahtuma järjestettäneen myös silloin. 

(Valokuva Mikael Nyberg, Åbo Akademi) 

Lisätietoja

Anni Siltanen,  puh. 044 562 5991, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi