Hyppää sisältöön

Kemian alan urapolut kiinnostivat Oulussa

Kemianteollisuus ry ja Oulun yliopiston prosessikemian laitos järjestivät Oulussa urapolkuiltapäivän opiskelijoille sekä aamiaistilaisuuden opinto-ohjaajille. Urapolkuja esittelivät sekä Oulusta valmistuneet Kemianteollisuuden jäsenyritysten edustajat että Oulun yliopiston kemiantekniikan tohtorikoulutettavat.

Opinto-ohjaajia kiinnosti erityisesti se, millaisia työtehtäviä luonnontieteiden ja tekniikan alalla on tällä hetkellä ja miltä ne mahdollisesti tulevaisuudessa näyttävät.  Myös perusymmärrys siitä, miltä prosessi-insinöörin tyypillinen työpäivä näyttää kiinnosti. Alan koulutuspolut ja opiskelijoiden kokemukset herättivät vilkasta keskustelua ja toiveita siitä, että yhä useampi koululainen valitsisi tulevaisuudessa enemmän luonnontieteitä – se kun ei ainakaan sulje ovia.

”Reilun kymmenen vuoden urallani olen päässyt kokeilemaan niin monipuolisia asiantuntijatehtäviä, ettei kahta samanlaista työpäivää ole. Omaa osaamistaan pääsee kehittämään toivottavasti koko työuran ajan”, Oulussa Synthomerilla työskentelevä diplomi-insinööri Sari Kanniainen tiivisti.

Molemmat tilaisuudet tavoittivat muutamankymmentä henkilöä. Opiskelijoita kiinnosti erityisesti kemiantekniikan diplomi-insinöörin tyypilliset työtehtävät, alan kesätyöt, työelämässä tarvittavat taidot ja myöhemmät työllistymismahdollisuudet. Oulun yliopistossa voi esimerkiksi opiskella Kiinan kieltä Kiinan valtion tukemana, joten vaikkapa kielitaidolla erottuminen työnhakutilanteessa puhutti opiskelijoita.

Lisätietoja

Lue lisää Kemianteollisuuden koulutuspoliittisista tavoitteista Kemianteollisuus ry – osaaminen ja koulutus