Hyppää sisältöön

Kemiaa on kaikkialla – Heurekassa opettajailta 31.1.2019

Tiedekeskus Heurekan opettajaillassa pohditaan, miten kemiaa voi käyttää eri oppiaineiden opetuksen tukena.Tammikuun opettajaillassa on mukana 100-juhlavuottaan viettävä Suomalaisten Kemistien Seura.

Heurekan opiskelijailta 31.1. on tarkoitettu ala- ja yläkoulun, lukion, ammatillisen koulutuksen sekä ammattikorkeakoulun opettajille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja opettajaksi opiskeleville. 

Ohjelma: 

15.00-16.00 Ilmoittautuminen & tervetulokahvit Tiederavintolassa

Auditoriossa:
16.00-16.05 Tervetuloa Heurekaan
16.05-16.40 Kemiaa on kaikkialla – miten sitä voisi käyttää eri oppiaineiden opetuksen tukena? – DI Ilkka Pollari, Suomalaisten Kemistien Seuran hallituksen jäsen
16.40-17.00 Suomalaisten Kemistien Seuran 100-juhlavuoden tapahtumat ja kouluille tarjolla olevat kemiateemaiset Heureka-vierailut – FL Heleena Karrus, Suomalaisten Kemistien Seuran toiminnanjohtaja
17.00-17.10 Heurekan työpajat Suomalaisten Kemistien Seuran 100-juhlavuonna – Paula Havaste, Heureka
17.10-17.20 Jättimäiset dinosaurukset Heurekaan helmikuussa – Maija Karala

17.20-20.00 Työpajat avoinna laboratorioissa

Tuoksujen kemiaa
Tule kokeilemaan uutta Tuoksujen kemiaa -työpajaa, jossa voit luoda itsellesi pienen lasipullollisen omaa unelmaparfyymiasi. Työpaja sopii kaikkien kouluasteiden ja oppiaineiden opettajille.

Hapanta taidetta
Hapanta taidetta -työpajassa tutustutaan paitsi pH-paperilla mittaamalla, myös taiteen keinoin eri aineiden happamuuteen ja kemiallisiin reaktioihin. Työpajassa tehdään akvarellimaalaus mustikkamehulla ja keittiöstä löytyvillä mustikkamehuun reagoivilla aineilla. Työpaja toimii kokemuksellisen oppimisen kautta ja ruokkii mielikuvitusta oivalluksen avulla.

Olomuotolaboratorio
Makupaloja Heurekan 3–9-luokkalaisille suunnatusta kouluohjelmasta, jossa tutustutaan olomuotoihin ja olomuodon muutoksiin kokeellisten töiden sekä demonstraatioiden kautta.

Värilaboratorio
Makupaloja Heurekan suositusta laboratorio-ohjelmasta, jossa tutustutaan kemian tutkimuskenttään, aineisiin ja niiden ominaisuuksiin. Ohjelma on suunnattu 1–3-luokkalaisille ja esiopetuksen ryhmille.

17.20-20.00 Vapaata tutustumista näyttelyihin

Opettajaillan ohjelma ja tarjoilut ovat ennakkoon ilmoittautuneille opettajille maksuttomia. Paikkoja on rajoitettu määrä. 

Opettajaillan ohjelma ja ilmoittautuminen Heurekan kotisivulla.