Hyppää sisältöön

Kemia tutuksi -päivä kokosi yhteen rehtoreita, opettajia ja opinto-ohjaajia Turussa

Turkulaisten yritysten, oppilaitosten ja Kemianteollisuus ry:n järjestämä Kemia tutuksi –päivä toi yhteen parikymmentä opettajaa, opoa ja rehtoria Turussa 6.11.2015.

Päivän tavoite oli tehdä tunnetuksi kemiaa ja kemianteollisuuden alaa sekä uramahdollisuuksia opetushenkilöstölle, joka se on avainasemassa välittämässä tietoa nuorille. Valtakunnallisesti ainutlaatuinen oppilaitos-yritysyhteistyökonsepti järjestää Turussa vastaavia tilaisuuksia noin kahdesti vuodessa. Verkostossa ovat mukana Bayer, Neste, Orion, Perkin Elmer, Turun AMK, Turun ammatti-instituutti, Turun Yliopisto, Åbo Akademi ja Kemianteollisuus ry.

Perjantain ohjelmaan kuului AMK:n ensimmäisen vuoden opiskelijoiden suunnittelema, lapsille suunnattu kokonaisuus ”Taianomaista kemiaa”, jonka pääsimme testaamaan ennen lasten tiedepäivää. Tunnin kokonaisuuden aikana syntyi mm. elefantin hammastahnaa sekä laavalamppu. Iltapäivän ohjelmaan kuului opinto- ja urapolkuja sekä oppilaitosten esittelyä ja laboratoriokierros.

Päivä herätti paljon keskustelua tulevaisuuden osaamistarpeista, mutta myös siitä, miten jo nuoremmat kohderyhmät saataisiin kiinnostumaan kemiasta. Pohdinta jatkuu seuraavassa tapahtumassa huhtikuussa 2016. 

Lisätietoja

Anni Siltanen, puh. 09 172 84 305, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi