Hyppää sisältöön

Kansleripalkinto Åbo Akademian professoreille

Kemiallisen reaktiotekniikan akatemiaprofessori Tapio Salmi ja kemiallisen teknologian professori Dmitry Murzin ovat saaneet 50 000 euron kansleripalkinnon. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa Akademin tutkijakoulun vuosiseminaarin yhteydessä.

Akatemiaprofessori Tapio Salmi ja professori Dmitry Murzin työskentelevät Åbo Akademin teknillisen kemian ja reaktiotekniikan laboratoriossa.  

Kaksikon tutkijaryhmän metodeja on sovellettu etenevissä määrin uusiutuvien raaka-aineiden käyttöön, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi luontoystävällisten kemikaalien tuottamisessa ja terveyttä edistävissä aineissa.Tutkijaryhmän työt ovat johtaneet myös useampaan patenttiin.

– Salmi ja Murzin ovat suurella omistautumisellaan onnistuneet luomaan erinomaisen ympäristön tieteelliselle tutkimukselle ja koulutukselle omalla sarallaan Åbo Akademissa. Työ jonka he tekevät täyttää kaikin puolin Åbo Akademin odotukset ja herättää kiinnostusta sekä kansallisesti että kansainvälisesti, toteaa kansleri Jarl-Thure Eriksson.

Kansleripalkinto on osa Åbo Akademin tutkimusjohtajuuden ja julkaisutoiminnan palkitsemisjärjestelmää.  

Lisätietoja

www.abo.fi