Kalanperkeistä proteiinituotteita – rypsikakuista ihonhoitotuotteita
VTT:n koordinoimassa ja EU:n rahoittamassa APROPOS-projektissa kehitettiin järkeviä ja hellävaraisia tapoja erityisesti kalanperkeiden ja rypsi- ja rapsipuristekakkujen hyödyntämiseksi. Tuloksena syntyi menetelmiä esimerkiksi ravintolisien ja ihonhoitotuotteiden valmistamiseen.
Rehuksi päätyy elintarviketuotannon sivuvirtoja, joista voidaan valmistaa jopa päätuotetta arvokkaampia tuotteita. Kalanperkeitä ja rypsi- ja rapsipuristekakkuja hyödyntävä APROPOS-projekti osoitti, että hyvinkin yksinkertaisilla valmistusmenetelmillä on mahdollista päästä hyviin tuloksiin. Koko projektin idea oli, että kaikki raaka-aineen osat hyödynnetään.
Lue koko artikkeli VTT:n kotisivulla.