Hyppää sisältöön

Kaasuautolla ajaa Suomen päästä päähän yhdellä tankkauksella

Suomalaisten kiinnostus uusiutuvia polttoaineita kohtaan on kasvussa. Silti moni ei tiedä, että kaasuautolla voi ajaa jopa 1 300 kilometriä yhdellä tankkauksella. Gasum haluaa rikkoa kaasuliikenteen suotta liitettyjä myyttejä.

Yksi kaasuautoiluun sitkeästi yhdistetty myytti on sen kapeana pidetty toimintasäde. Kaasuauton toimintasäde on kuitenkin bensa-autoa merkittävästi suurempi, koska autosta löytyy kaasutankin lisäksi myös bensatankki. Gasumin kaasuautolla suoritettu testiajo kesäkuussa mahdollisti lähes 1 300 kilometrin ajomatkan yhdellä tankkauksella – käytännössä siis Suomi päästä päähän. 

Toinen sitkeä myytti kaasuautoilussa on tankkauasemaverkosto. Suomesta löytyy nyt  24 kaasutankkausasemaa, ja verkosto laajenee jatkuvasti. Gasum rakentaa lähivuosina noin 35 uutta kaasutankkausasemaa ympäri Suomea. 

Gasumin kesäkuussa suorittama ajotesti kuvattiin kokonaisuudessaan ja löytyy osoitteesta ajakaasulla.fi/roadtrip. Gasum järjestää myös ajotestiin liittyvän kilpailun, johon osallistumalla voi voittaa käyttöönsä Audi A3 g-tronin vuodeksi. Kilpailusivusto osallistumisohjeineen löytyy osoitteesta ajakaasulla.fi.

Liikenteen määrä on jatkuvassa kasvussa. On keksittävä uusia keinoja liikuttaa ihmisiä, eläimiä ja tavaroita aiempaa kestävämmällä tavalla. Kemian avulla voimme kehittää uusia voimanlähteitä ja vähentää energiankulutusta.

 

(Valokuva: Gasum Oy) 

Lisätietoja

Gasum