Hyppää sisältöön

Johanna Ivaskalle A.I. Virtanen -palkinto

Vuoden 2017 A.I. Virtanen -palkinto on myönnetty Turun yliopiston akatemiaprofessori Johanna Ivaskalle tunnustuksena uraauurtavasta ja ansiokkaasta solujen tarttumisominaisuuksia selvittävästä tutkimuksesta.

Johanna Ivaska toimii Turun yliopiston akatemiaprofessorina ja on yksi menestyneimmistä suomalaisista tutkijoista. Ivaska tutkii syövän etäpesäkkeiden syntyyn liittyviä muutoksia soluissa, etenkin solujen tarttumisominaisuuksissa. Johanna Ivaskalla on yli 80 julkaisua. 

Johanna Ivaska on saanut arvostetun Euroopan tutkimusneuvoston (ERC) rahoituksen kolmesti. Akatemiaprofessuurin lisäksi hänellä on Turun yliopistossa molekulaarisen solubiologian professuuri. Johana Ivaska on ohjannut 13 väitöskirjaa ja saanut useita kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

A.I. Virtanen -palkinto jaettiin 18. kerran. Palkinto myönnetään tutkijalle, joka tekee kansainvälisesti arvostettua, korkeatasoista tutkimusta, ja jonka työ liittyy johonkin palkinnon myöntävien yhdistysten, Societas Biochemica, Biophysica et Microbiologica Fenniae:n, Ravitsemuksen Tutkimussäätiön ja Suomalaisten Kemistien Seuran toiminta-alueista.

Lue lisää Turun yliopiston tiedotteessa. 

 

 

(Valokuva: Turun yliopitso, Hanna Oksanen)