Hyppää sisältöön

Jane Laamanen:Kemian opiskelijasta opettajaksi

Tuoreella kemian opettajalla Jane Laamasella on ihaltava asenne työhonsä. Kemian opettaminen on haasteineenkin todella mukavaa. Siirtyminen opiskelijasta opettajaksi on iso, ja tätä voisi Laamasen mukaan painottaa jo opiskeluvaiheessa. Laamasen haastattelu löytyy LUMA.fi-portaalista.

Jane Laamanen valmistui keväällä 2015 Helsingin yliopiston opettajankoulutusyksiköstä maisteriksi, ja aloitti fysiikan ja kemian opettajana Albert Edelfeltin koulussa Porvoossa. Hän työskenteli jo opiskeluaikanaan mm. vierailukoordinaattorina Kemianluokka Gadolinissa ja ruokakemian asiantuntijana lehdissä.  LUMA.fi-portaalin haastattelussa Jane Laamanen on selvästi tyytyväinen uravalintaansa.

Opettajana  Jane Laamanen pyrkii innostamaan oppilaita arkipäivän ilmiöiden avulla. Hänen mukaansa kemia on tieteenalana varsin abstrakti, mutta sitä voi oppia ja opettaa juuri kokeellisuuden ja arkipäivän ilmiöiden kautta. Hänen mukaansa kemiaa on mukavaa opettaa, kun oppilailla on aito kiinnostus ja ryhmäkoot ovat sopivan pieniä. 

Laamanen sanoo siirtymisen kemian opiskelijasta opettajaksi olleen varsin suuri. Työssä hän on kohdannut paljon asioita, jotka eivät tule esille opiskeluissa. Opiskelu antaakin hyvän pohjan ja valmiudet, ja kaiken kaikkiaan opettajan työ on elinikäistä oppimista. 

Lue Jane Laamasen haastattelu LUMA.fi-portaalissa