Hyppää sisältöön

Jan Lundell blogissaan: Kemian laitoksella 1+1=3

Jyväskylän yliopiston kemian professori Jan Lundell pohtii tiedeblogissaan korkeakoulumaailman muutoksia. Raha on elintärkeä väline, mutta todellisen menestyksen tekevät osaavat, motivoituneet ja uteliaat ihmiset.

Professori Lundellin tiedeblogi muistuttaa, että pelkkä raha ei luo menestystä tiedemaailmassa – vaikka sitäkin välttämättä tarvitaan. Jyväskylän yliopiston kemian laitoksella perusrahoitus on vähentynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Kemiassa laitteet ja laboratoriot tarvitsevat osaavan henkilöstön, jotta resursseista saadaan kaikki irti – ja henkilöstön osaamisen ja taitavuuden ansiosta Jyväskylän yliopiston kemian laitos on onnistunut kasvattamaan todellisia resurssejaan. 

”Me emme ole vain joukko minä-persoonia. Taitavien on pelattava yhteen. Siksi kemian laitoksella 1+1=3”, kirjoittaa Lundell. 

Tiedebloginsa lopussa Lundell visioi Jyväskylän yliopiston kemian laitoksen tulevaisuutta. Hän näkee laitoksen elinvoimaisena kemian tutkimus- ja koulutuskeskuksena, osaavien ammattilaisten opinahjona, jossa ihmisten on hyvä olla. 

Lue professori Jan Lundellin tiedeblogi (Jyväskylän yliopisto).