Hyppää sisältöön

Ida Konttila: Mediatekniikan insinööri

Näin heti aluksi haluan kertoa pahoitteluni, etten ole ikinä pahemmin pitänyt kemiasta. Yläasteelta saakka se on tuntunut jollakin tavalla pakkopullalta ja mahdottoman tuskaiselta.

Kesällä kuitenkin työskentelen kemian teollisuuden parissa, joka on minulle täysin uutta. Aloitin pari viikkoa sitten työni Suominen Joustopakkaukset Oy:ssä asiakaspalvelussa. Odotan innolla, että pääsen oppimaan paljon uusia asioita ja haastamaan itseni. Vaikka työssä opin varmasti paljon uutta, ei onneksi ala ole täysin tuntematon. Olen opiskellut itseni ensiksi painotuotantoassistentiksi ja pian valmistun mediatekniikan insinööriksi.

Vaikka kyseessä on kemian teollisuus, ei työssäni onneksi vaadita suurta kemistin tietämystä. Asiakaspalvelussa olen vastuussa muun muassa asiakastilauksista, reklamaatiosta ja yleisesti asiakkaiden kanssakäymisistä. Nämä pari viikkoa työskennellessä on kulunut lähinnä opiskellessa kaikkea uutta.

Kesän aikana tuuraan kaiken kaikkiaan viittä eri ihmistä ja kaikilla on omat asiakkaansa sekä tuotesegmenttinsä, jonka koen kaikkein haastavimmaksi. Täytyy siis pysyä hereillä siitä, ketä tuuraa milloinkin. Onnekseni en kuitenkaan ole yksin ongelmieni kanssa vaan uskon, että hädän tullen saan apua työtovereilta.

Odotan että kesästä tulee haastava, mutta loppuen lopuksi erittäin antoisa kaikilta osin.

Lisätietoja

Kesä kemiassa-blogissa nuoret kertovat kesätyökokemuksistaan kemianteollisuudessa.

Ida Konttila

Kirjoittaja on pian valmistuva mediatekniikan insinööri ja kesätyöntekijä Suominen Joustopakkauksissa