Hyppää sisältöön

Hyviä uutisia Suomesta! Mirka haluaa pitää tuotannon Jepualla

Jepuan kylää ei moni osaa sijoittaa Suomen kartalle, mutta siellä valmistettavat Mirkan hiontatuotteet ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Yritys on yksi suurimmista hiomakoneiden ja -paperien valmistajista maailmalla, ja sen erikoisuutena ovat pölyttömän hionnan mahdollistavat laitteet.

Mirka valmistaa tuotteita niin ammattilais- kuin kuluttajakäyttöön ja sen valikoimiin kuuluu myös erikoiskäyttöön, kuten keilapallojen hiontaan ja tuholaistorjuntaan kuuluvia tuotteita. Yritys on investoinut vahvasti tuotekehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Jepuan tuotantolaitoksen läheisyyteen ollaan rakentamassa bioenergialaitosta, jossa polttoaineena käytetään raskasöljyn sijasta tuotantolinjoilta tulevaa hiomatuotejätettä.

— Haluamme pitää tuotannon Suomessa, sillä olemme kehittäneet täällä osaamista ja teknologiaa. Meillä on tiettyjä tarpeita varten räätälöidyt koneet ja tehokas logistiikkaketju. Lisäksi monet tuotteistamme ovat kevyitä, joten tehtaan sijainnilla ei ole niin suurta merkitystä. Koneissa käyttämämme osat myös pääosin Suomesta, sillä hinta on sama kuin muualla, mutta laatu on parempi, Mirkan viestintäpäällikkö Annika Peltola kertoo.

Yrityksellä on tytäryhtiö 15 maassa, ja tuotannosta yli 90 prosenttia menee vientiin. Tuotteita toimitetaan jälleenmyyjien kautta 90 maahan. Yrityksen tärkein markkina-alue on Eurooppa, ja yksittäisistä maista suurin on USA. Vienti Aasian markkinoille, erityisesti Kiinaan ja Intiaan, on ollut viime aikoina ollut kasvussa.

—Tulevaisuudessa kohdistamme katseemme Lähi-Itään ja Afrikkaan, Peltola jatkaa.

Jo vuonna 1943 perustettu yritys työllistää Suomessa noin 580 henkeä ja ulkomailla tytäryhtiöidensä kautta noin 350 henkeä. Mirka on osa KWH Groupia ja sen liikevaihto on noin 190 miljoonaa euroa.

Lähde: Good News from Finland

www.mirka.com