Hyppää sisältöön

Hyvä Muovi!-kampanja tekee tutuksi Joensuun seudun muoviteollisuutta

Joensuun seudulla toimii yli 30 vahvaa muovialan yritystä, jotka työllistävät noin 1500 ihmistä. Yritykset ovat erikoistuneet mm. lääketeollisuuden ja terveydenhuollon tuotteisiin, kestäviin käyttötuotteisiin, teollisuuden ja maatalouden tuotteisiin ja alaa tukeviin palveluihin. Hyvä muovi! -sivuston avulla lisätään Joensuun seudun muovialan yritysten ja tuotteiden tunnettuutta, esitellään alan työmahdollisuuksia ja tehdään muoviteollisuutta tutummaksi.

Sivusto on kannustushuudahdus Joensuun seudun muovialan yritysten verkostolle sekä muovin hyville ominaisuuksille. Muovialan yritykset luovat seudulle työpaikkoja ja hyvinvointia, eikä arkemme nykyisellään toimisi ilman muovia.

Muoviala Joensuun seudulla lyhyesti:

  • Joensuun seudulla toimii yli 30 yrityksen joukko muovituotteiden parissa. Katso alan yritykset ja toimijat tästä.
  • Alan liikevaihto Joensuun seudulla on n. 200 milj. € vuodessa.
  • 60–70 % liikevaihdosta tulee viennistä.
  • Yrityksissä työskentelee noin 1 500 henkilöä, vuoden 2020 aikana työpaikkoja on tullut lisää satoja.
  • Koulutusta muovialalle on jokaisella koulutusasteella: Riveriassa, Karelia- ammattikorkeakoulussa ja Itä-Suomen yliopiston kemian laitoksella.
  • Business Joensuu tukee Joensuun seudun yrityksiä, niiden kasvua ja kehitystä.

Hyvä Muovi!-sivustolta löytyy runsaasti Joensuun seudun yritystarinoita, muovialan tapahtumia ja suorat linkit alueen yrityksiin ja oppilaitoksiin. Jatkuvasti päivitettävän sivuston on tehnyt Business Joensuu.