Hyppää sisältöön

HUIMA-kilpailu etsii ratkaisuja ylijäämälämmön keräämiseen ja hyödyntämiseen

Posintra Oy ja Turku Science Park Oy järjestävät 1.2.–15.4.2019 kilpailun, jossa etsitään uusia innovatiivisia ratkaisuja ylijäämälämmön keräämiseen ja hyödyntämiseen.

HUIMA-kilpailun kriteerit ovat väljät. Esitystapa on vapaa ja kilpailuun voivat osallistua niin yritykset, yhdistykset, yhteisöt kuin yksittäiset ihmiset. Kilpailuaikaa on 15.4.2019 asti. Kiinnostavimpien ehdotusten keksijät pääsevät kertomaan ideansa tuomaristolle Turussa 15.5.2019. Parhaat ideat viedään jatkojalostukseen, ja ne saavat asiantuntijoiden apua ideoidensa kaupallistamiseen. Voittaja ratkeaa elokuussa 2020.

HUIMA-kilpailu järjestetään osana EAKR-rahoitteista HUIMA – Teollisuuden energiatehokkuuteen uusia ideoita -hanketta.

Kemianteollisuudessa energiatehokkuutta edistetään erilaisin keinoin, esimerkiksi energiakatselmusten avulla. Energiatehokkuus on kemianteollisuudessa parantunut yli 20 % vuodesta 1995, siitä lähtien, kun sen kehittymistä on systemaattisesti seurattu osana vastuullisuusohjelmaa Responsible Care. 

Suomessa energiansäästöä ja energiatehokkuutta on edistetty menestyksellisesti valtion ja toimialojen välisillä vapaaehtoisilla sopimuksilla jo 1990-luvulta lähtien. .Kemian alan yritykset ovat olleet aktiivisia solmimaan energiatehokkuussopimuksia. Menneellä kaudella (2008–2016) energiatehokkuussopimusten piirissä oli yli 95% kemianteollisuuden energiankäytöstä. Nykyinen nausi kattaaa vuodet 2017-2025. 

Lue lisää kemianteollisuuden energiatehokkuussopimuksista (linkit kemianteollisuuden toimernpideohjelmaan ja siihen liittymiseen). 

Lisätietoja

Posintra on Itä-Uudenmaalla toimiva kehitysyhtiö, joka tarjoaa paikallisille yrityksille ja koko seudulle kasvun ja hyvinvoinnin eväitä.

Turku Science Park on Turun seudun yritys- ja innovaatiopalveluiden tuottamisesta ja koordinoinnista vastaava kehitysyhtiö, osa Turku Business Regionia.