Hyppää sisältöön

Huhtamäen kertakäyttöpikarille arvostettu ympäristömerkki

Huhtamaki Foodservice Nordic tuo ensimmäisenä markkinoille Joutsenmerkityt kartonkiset kertakäyttöpikarit. Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, jonka tavoite on edistää kestävää kehitystä.

Joutsenmerkki kertoo, että tuote on suunniteltu ja valmistettu ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, koko sen elinkaari huomioiden. Kriteerit Joutsenmerkin saamiseen ovat tiukat. Tuotteiden pitää mm. sisältää vähintään 90% uusiutuvia raaka-aineita, niiden pitää olla kierrätettäviä tai kompostoitavia. Tuotannon energiankulutus ja päästöt otetaan myös huomioon.

Tiedotteessa Huhtamäen myyntijohtaja Peter Kinnunen ja Joutsenmerkin asiantuntija Anna Sahlman korostavat merkin tuovan lisäarvoa niin Huhtamäelle pakkaustuotteiden valmistajana kuin Joutsenmerkille. Joutsenmerkki kiinnostaa Huhtamäen asiakkaita, ja kestävä kehitys on tärkeä osa Huhtamäen toimintaa. Kuluttajat taas ovat kyselleet Joutsenmerkiltä ympäristömerkityistä kertakäyttötuotteista, mihin haasteeseen Huhtamäki nyt vastaa. 

Lue Huhtamäen lehdistötiedote. 

(Valokuva: Huhtamäki) 

Lisätietoja

Huhtamäki 

Joutsenmerkki