Hyppää sisältöön

Hormoksen kehittämälle vaihdevuosilääkkeelle myyntilupa Yhdysvaltoihin

Amerikan lääkeviranomainen FDA on hyväksynyt myyntiluvan suomalaisen Hormos Medical Oy:n lääkekeksinnölle ospemifeenille. Kyseessä on ensimmäinen täsmälääke limakalvo-oireiden hoitoon.

Jopa puolet naisista kärsii vaihdevuosien jälkeen esimerkiksi yhdyntäkipuina ilmenevistä limakalvo-oireista. Kerran päivässä tablettina otettavalle lääkkeelle ennustetaan merkittäviä markkinoita. Täsmälääke ospemifeeniin ei liity estrogeenihoidon riskiksi koettua vaikutusta rintarauhaseen.

Hormos Medical Oy on kehittämä lääke on lisensoitu markkinoitavaksi japanilaiselle Shionogille, joka tuo sen markkinoille nyt ensin USA:ssa ja jatkossa maailmanlaajuisesti.

– Ospemifeenin USA:n myyntilupa on jälleen osoitus suomalaisen lääkekehitysosaamisen kilpailukyvystä. Saavutus lujittaa uskottavuutta jatkaa lääkehankkeita eteenpäin ja viedä turkulaista osaamista terveystuotteina maailmalle, toteaa Hormoksen toimitusjohtaja Risto Lammintausta yhtiön tiedotteessa.

Hormoksen tuotekehityksessä ovat seuraavina lääkekeksintö miesten hormonivajauksen hoitoon sekä uusi endometrioosin lääke.

www.finbio.net