Hyppää sisältöön

Helsinkiläisbussit kulkevat jätteistä valmistetulla dieselillä

Suomen ensimmäiset jätepohjaisella etanolilla kulkevat bussit on otettu käyttöön pääkaupunkialueella. Helsingin Bussiliikenne on ottanut käyttöön kaksi etanolidieselbussia, jotka ajavat Kampista Kannelmäkeen.

Bussit kulkevat St1 valmistamalla RED95-etanoldieselillä, joka on valmistettu kotimaisista jätteistä ja tähteistä. Lopputuloksena saadaan lähes hiilineutraalia etanolia,  jolla on laajat käyttömahdollisuudet 

Tutkimusten mukaan jätepohjaisen etanolidieselin avulla pystytään leikkaamaan raskaan liikenteen fossiilisten hiilidioksidipäästöjen lisäksi myös lähipäästöjä, jotka rasittavat kaupunkien ilmanlaatua.

RED95-etanolidieselin on laskettu vähentäväm fossiilisia hiilidioksidipäästöjä jopa 90 %. Etanolidieselautojen energian kulutus on samalla tasolla dieselautojen kanssa ja niiden hiukkaspäästöt ovat n. 80 % alhaisemmat verrattuna Euro V kuorma-autojen keskiarvoon.

St1 valmistaa kotimaisista jätteistä ja tähteistä lähes hiilineutraalia etanolia. RED95-etanolidieselin lisäksi yhtiö valmistaa flexifuel-henkilöautoihin tarkoitettua RE85-etanolipolttonestettä.  RED95-etanolidieseliä on käytetty St1:n, VTT:n, Scania Suomen, Lassila & Tikanojan, Sita Suomen, HSL:n, HSY:n ja Valion yhteisessä hankkeessa.

Lisätietoja

www.st1.fi