Hyppää sisältöön

Helsingissä kemiaa opiskelemaan ylioppilaskokeiden perusteella

Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta uudistaa valintaperusteensa keväällä 2015. Jatkossa kemiankin valinnoissa valintakokeisiin voivat osallistua vain ne hakijat, jotka eivät ole suorittaneet ylioppilastutkintoa tai sitä vastaavaa tutkintoa.

Ylioppilaat ja vastaavat valitaan ylioppilaskokeiden menestyksen perusteella. Siksi onkin tärkeää, että kemian opiskelijoiksi aikovat suorittavat ylioppilastutkinnossa pitkän matematiikan kokeen, fysiikan ainereaalikokeen ja/tai kemian ainereaalikokeen.

Tiedot vuoden 2015 valintaperusteista löytyvät osoitteesta:
www.helsinki.fi/ml/valinnat/valintaperusteet.html.

Myös haku korkeakouluihin on muuttumassa. Lisätietoja muutoksista:
http://www.helsinki.fi/opiskelijaksi/opintopolku.html

Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta ml-neuvonta@helsinki.fi ja opintoasiainpäällikkö Anne Palo-Kaupilta, matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto, puh.02941 50061, anne.palo-kauppi@helsinki.fi

 

 

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on yli 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin neljännes. Kemianteollisuus työllistää Suomessa suoraan noin 34 000 henkilöä.